ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Δορυφόροι κατέγραψαν τεράστια αμμοθύελλα – Εντυπωσιακές εικόνες

Μια τεράστια αμμοθύελλα καταγράφηκε από το διάστημα, χαρίζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από το έντονο καιρικό φαινόμενο, που έλαβε χώρα στην Σαχάρα.

 

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία κατέγραψε με δορυφόρους το φαινόμενο, με την καταιγίδα της σκόνης να παίρνει το όνομα Godzilla λόγω του τεράστιου μεγέθους της, και το βίντεο να ανεβαίνει στον επίσημο λογαριασμό της ESA.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο φαινόμενο τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Σύμφωνα με τη αμερικανική επιτροπή ωκεανικής και ατμοσφαιρικής διαχείρισης, το νέφος περιείχε 60-70% περισσότερη σκόνη από τα προηγούμενα.

 

Σύμφωνα με την ESA, αυτού του είδους οι αμμοθύελλες διαλύονται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Όμως φέτος η σκόνη κατάφερε να ταξιδέψει περί τα 8.000 χλμ, φτάνοντας στην Καραϊβική και τις ΗΠΑ.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση με τσεκούρι στην Καλλιθέα, έρχονται στο φως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, την επίθεση εξαπέλυσε ένας 67χρονος στη σύζυγό και αφορμή ήταν το γε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την τουριστική κίνηση του Ιουλίου να εξελίσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις αρχικές προσδοκίες, καθώς οι πληρότητες κατά μέσο όρο ήταν κοντά στο 23% και ακόμη μικρότερες στα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός συνεχίζει επικρατεί στην τοπική Εκκλησία για το «κίνημα κατά της μάσκας» το οποίο υφίσταται -και αναπτύσσεται μάλιστα παραμονές του Δεκαπενταύγουστου- σε μεγάλο μέρο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαζόμενη, ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού ειδοποίησε σήμερα την υπηρεσία της, την αρμό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός συνεχίζει επικρατεί στην τοπική Εκκλησία για το «κίνημα κατά της μάσκας» το οποίο υφίσταται -και αναπτύσσεται μάλιστα παραμονές του Δεκαπενταύγουστου- σε μεγάλο μέρος του ποιμνίου, όπως
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H υπόθεση της αποζημίωσης των οικείων 16χρονου ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο παρά το γεγονός ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα και εγκεφαλίτιδα, επιστρέφει στο Εφετείο των Πατρών, προκειμένου να επα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Ξεσπαθώνει" για μια ακόμα φορά ο Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και τα βάζει με τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στη νέα ανάρτησή του σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search