ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδόν 55.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Δευτέρα το όριο των 130.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η χώρα κατέγραψε νέο εξαιρετικά ανησυχητικό ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης, που ανήλθαν σε σχεδόν 55.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το 24ωρο ως τις 20:30 χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας), καταγράφηκαν 54.999 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 2,93 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα.

Παράλληλα, με 357 επιπλέον θανάτους σε 24 ώρες, οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον 130.248 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί — σε απόλυτους αριθμούς — μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τα κρούσματα μόλυνσης, γνωρίζουν από τον Ιούνιο εκρηκτική αύξηση των μολύνσεων που ώθησε αρκετές πολιτείες να αναστείλουν τη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού, με ορισμένες να κάνουν άλματα προς τα πίσω και να κλείνουν τα μπαρ.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε σε επίπεδο που αποτελούσε νέο θλιβερό ρεκόρ την Παρασκευή, όταν ανήλθε σε 57.683.

Ενώ το όριο των 100.000 νεκρών ξεπεράστηκε ήδη την 27η Μαΐου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τελευταία ικανοποίηση διότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των θανάτων βρίσκονται σε πτώση, παρότι ειδικοί προειδοποιούν πως ενδέχεται να ακολουθήσουν την ίδια τροχιά με την καμπύλη των νέων μολύνσεων σε μερικές εβδομάδες.

Μολαταύτα, το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας επ’ ουδενί βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησής του, πολύ περισσότερο μετά τα καταστροφικά δεδομένα για την απασχόληση που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού.

Βραζιλία: 620 θάνατοι και 20.229 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 620 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 20.229 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο.

Πλέον στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται επισήμως σε 65.487 νεκρούς επί συνόλου 1.623.284 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικό: 480 θάνατοι και 4.902 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 480 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.902 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να διαμορφώνεται έτσι σε τουλάχιστον 31.119 νεκρούς επί συνόλου 261.750 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι πραγματικοί αριθμοί των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και αυτών οι οποίοι έχουν υποκύψει εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Ισραήλ: Ξεπέρασαν τα 30.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 791 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, εξέλιξη που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 30.749.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 334, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 88 από 86, από το σύνολο των 349 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 12.359, αριθμό που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ.

Στον αντίποδα, άλλοι 106 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στο Ισραήλ να ανέρχεται σε 18.056.

Νωρίτερα χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επαναφέρει σε ισχύ μέτρα που είχαν ήδη αρθεί για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας: αποφάσισε να κλείσουν άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν οι πισίνες και οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να ακυρωθούν. Τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να υποδέχονται παρά έως 20 πελάτες σε κλειστές αίθουσες και άλλους 30 σε εξωτερικούς χώρους. Στις συναγωγές, ο αριθμός των πιστών αποφασίστηκε να περιοριστεί σε 19 το μέγιστο. Στα λεωφορεία δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται πάνω από 20 επιβάτες.

Τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της δημόσιας φάσης της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία που έχει πάρει για να αποφύγει την επιβολή ευρύτερου lockdown το οποίο θα παρέλυε την οικονομία, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.

Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προέβλεψε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%.

Μόλις το 37% των Ισραηλινών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον τρόπο που η κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ το 59% δηλώνει το αντίθετο, καταδεικνύει δημοσκόπηση που αναρτήθηκε χθες Δευτέρα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο N12 News του δωδέκατου καναλιού της ισραηλινής τηλεόρασης.

Αίγυπτος: Λιγότερα από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες για πρώτη φορά από την 27η Μαΐου

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 79 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 969 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό να υποχωρεί κάτω από το όριο των χιλίων ημερησίως για πρώτη φορά από την 27η Μαΐου.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα ανέρχεται σε 3.422 νεκρούς επί συνόλου 76.222 κρουσμάτων μόλυνσης.

Το Κάιρο άνοιξε εκ νέου δημοφιλείς προορισμούς στους ξένους τουρίστες την περασμένη εβδομάδα. Ο τομέας του τουρισμού παρέλυσε τον Μάρτιο, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η Αίγυπτος δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό κατάλογο των «ασφαλών προορισμών» για τους ταξιδιώτες που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο τουρισμός εισφέρει περίπου το 5% του ΑΕΠ της Αιγύπτου, κατά στοιχεία της κυβέρνησης. Αναλυτές τοποθετούν το μέγεθος αυτό περί το 15%, καθώς συνυπολογίζουν τις θέσεις εργασίας και τις υπηρεσίες που συνδέονται έμμεσα μαζί του.

Κίνα: Οκτώ κρούσματα σε 24 ώρες, κανένα στο Πεκίνο

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ενημερώθηκε για οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι τεσσάρων την προηγουμένη. Όλα ήταν «εισαγόμενα», διευκρίνισε η ίδια πηγή, αναφερόμενη σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια. Στο Πεκίνο, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα εντόπιας μετάδοσης. Την προηγουμένη, γινόταν λόγος για 1 κρούσμα.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Εντοπίστηκαν 15 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, έναντι 11 μία ημέρα νωρίτερα, κατά την ίδια πηγή. Οι κινεζικές αρχές δεν χαρακτηρίζουν τους ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-CoV-2 επιβεβαιωμένα κρούσματα εάν δεν ασθενήσουν.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου ξέσπασε αρχικά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.565 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search