ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός επιδοτήσεων πάνω από 25.000 εργαζόμενοι/ες στον Τουρισμό

Η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30/3 με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, Γιώργο Χότζογλου, μετά και τις σημερινές πρωινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Όπως τονίζει η Κ. Νοτοπούλου:

«Μάταια ανέμεναν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό την ανακοίνωση του νέου πακέτου κυβερνητικών μέτρων για την επούλωση των ζημιών που έχει επιφέρει η κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας. Γι' ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αδιαφορεί και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους που αφορούν την επιβίωση τους, επιδεικνύοντας αναλγησία.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να αφήνει εκτός των ρυθμίσεων εργαζόμενους/ες που το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά και αυτών που λήγει τον Απρίλιο του 2020, εργαζόμενους/ες που δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων και ως εκ τούτου έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα, εργαζόμενους/ες με συμβάσεις μιας ημέρας, καθώς και εργαζόμενους/ες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι/ες μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική την οποία θα έχει.

Παράλληλα, στις 31/3/2020 λήγει η κλαδική σύμβαση για χιλιάδες εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύει προκλητικά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα:

να περιληφθούν στο σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων όλοι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.

Να καλύψει το σύνολο του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων

να δοθεί τουλάχιστον 3μηνη παράταση στην μετενέργεια  της για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι η αξία του τουριστικού μας προϊόντος βασίζεται στους εργαζόμενους, όπως κατά καιρούς ευαγγελίζεται, ας πράξει την ύστατη ώρα το αυτονόητο. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και επιβίωσης».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search