ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Σε αυστηρή καραντίνα το Σελίβειο Γηροκομείο

Αυστηρά μέτρα προστασίας, σε βαθμό καραντίνας, εφαρμόζονται στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου να κλείσει έξω από τις πόρτες του τον κορωνοϊό, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαιτέρα ευαίσθητο χώρο.

Οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Επομένως φαντάζεται ο καθένας αν υπάρξει κρούσμα τι θα συμβεί.

Έτσι λοιπόν έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και οι μέρες κυλούν πολύ δύσκολα για τους ηλικιωμένους. Οι πόρτες του γηροκομείου έχουν κλείσει για όλους τους επισκέπτες. Κανείς πλέον δεν μπορεί να επισκεφτεί τον δικό του άνθρωπο. Οι προμηθευτές αφήνουν τα προϊόντα στον προαύλιο χώρο, όπου απολυμαίνονται και στην συνέχεια μπαίνουν μέσα στο κτίριο.


Οι εργαζόμενοι που είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση, έχουν διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο όπου αλλάζουν ρούχα και φορούν στολή, μάσκες και γάντια, πριν έρθουν σε επαφή με τους ηλικιωμένους, οι όποιοι πλέον δεν γευματίζουν όλοι μαζί στην τραπεζαρία, αλλά ο καθένας στο δωμάτιό του. Στον προαύλιο χώρο βγαίνουν μόνο ένας – ένας και για λίγη ώρα όταν ο καιρός το επιτρέπει και γενικότερα γίνεται απολύμανση στους χώρους.

Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν με δυσκολία αυτή την κατάσταση και ήδη οι περισσότεροι έχουν καταβληθεί ψυχολογικά. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους να τους απασχολήσουν, ώστε να μην παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, καθώς όλη αυτή η κατάσταση τους επιβαρύνει περισσότερο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Οι Άγριες Μέλισσες έχουν κάνει προσωρινή παύση γυρισμάτων για την ώρα, όμως τα spoiler αποκαλύπτουν τη συναρπαστική συνέχεια της σειράς. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι ο Μελέτης είναι ο γ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τα χειρότερα έπονται» στις χώρες που μαστίζονται από συρράξεις, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για την εφαρμογή ε . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η βιταμίνη C είναι διάσημη για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό πολλών τροφών και δεν είναι τυχαίο π . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι πολίτες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr έχουν ξεπεράσει τις 140.000. Την ίδια στιγμή, τα τελευταία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται ένας άνδρας περίπου 40 ετών που χθες νωρίς το απόγευμα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση με το ποδήλατό του στο Κουνουπέλι. Ο άτυχος άντρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο παλιό λιμάνι του Αιγίου κατέπλευσε μια βυθοκόρος από Ιταλία και συγκεκριμένα από το Σαλέρνο, η οποία είχε ως προορισμό τον Κορινθιακό κόλπο. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές, έχουν θέσει το πλήρωμά τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή απέστειλε ο ΣΚΕΑΝΑ σε φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης. Σε αυτήν αναφέρει:  Ο κλάδος της εστίασης πληττόμενος πρώτος και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, αισθάνεται απομονωμ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search