ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήματα Ιερωνύμου για τις λειτουργίες στους ιερούς ναούς

Να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν στους ναούς τη θεία λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η επιστολή, με τέσσερα αιτήματα, εστάλη καθώς η ΚΥΑ στην οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των ναών λήγει στις 30 Μαρτίου. Επίσης, υπάρχει εκκλησιαστικό αίτημα, στους λόγους για άδεια μετακίνησης των πολιτών να συμπεριληφθεί η ατομική προσευχή.

Επιπλέον, επειδή η ΚΥΑ δεν επιτρέπει την τέλεση ιερών ακολουθιών ή θείων λειτουργιών στα μοναστήρια και στα ησυχαστήρια, παρότι έχει προβλεφθεί η μέριμνα για απαγόρευση προσέλευσης προσκυνητών σε αυτά, στην επιστολή του ο κ. Ιερώνυμος ζητεί να επιτραπεί η σχετική δυνατότητα στις μονές, κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ζητεί να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών και θείων λειτουργιών από έναν και μόνο ιερέα στους ναούς της χώρας, χωρίς τη συμμετοχή πιστών.

Οπως αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων, «τούτο θα συντελέσει καθοριστικά στη διατήρηση της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας, διότι η αίσθηση ότι η εκκλησία λειτουργεί, έστω και χωρίς τη φυσική τους παρουσία, αποτελεί πηγή πνευματικής δύναμης και αισιοδοξίας. Απολύτως απαραίτητη είναι η ίδια πρόβλεψη για τους ναούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος ζητεί να επιτραπεί και η διαδικτυακή μετάδοση των θείων λειτουργιών και να διευκρινιστεί ότι εξακολουθεί να επιτρέπεται η τέλεση εξοδίου ακολουθίας και στους άλλους ναούς, πλην των κοιμητηριακών ναών.

Πηγή: Καθημερινή

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός επιδεινώνεται σήμερα Σάββατο (04.04.2020) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει α . . .
LIFE STYLE

Οι Άγριες Μέλισσες έχουν κάνει προσωρινή παύση γυρισμάτων για την ώρα, όμως τα spoiler αποκαλύπτουν τη συναρπαστική συνέχεια της σειράς. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι ο Μελέτης είναι ο γ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τα χειρότερα έπονται» στις χώρες που μαστίζονται από συρράξεις, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για την εφαρμογή ε . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η βιταμίνη C είναι διάσημη για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό πολλών τροφών και δεν είναι τυχαίο π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός επιδεινώνεται σήμερα Σάββατο (04.04.2020) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει αύριο ο καιρός από το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται ένας άνδρας περίπου 40 ετών που χθες νωρίς το απόγευμα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση με το ποδήλατό του στο Κουνουπέλι. Ο άτυχος άντρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο παλιό λιμάνι του Αιγίου κατέπλευσε μια βυθοκόρος από Ιταλία και συγκεκριμένα από το Σαλέρνο, η οποία είχε ως προορισμό τον Κορινθιακό κόλπο. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές, έχουν θέσει το πλήρωμά τ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search