ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερώτηση Τσιγκρή για αποζημιώσεις ενστόλων

 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις αποζημιώσεις των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

 

«Σύμφωνα με το από 15/1/2020 υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, καταγράφονται προβλήματα που αφορούν στην τήρηση του επίσημου ωραρίου και στην ανά περίπτωση θέσπιση καταβολής της αποζημίωσής τους.

 

Tα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν απλήρωτα για τη νυκτερινή τους απασχόληση, ενώ από την 01/1/2017 έπαψε να καταβάλλεται το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας.

 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τους ανατίθενται ολοένα και περισσότερα καθήκοντα άνευ αποζημίωσης, ενώ το εργασιακό πλαίσιο επεκτείνεται διαρκώς εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών και απαιτήσεων των μονάδων.

 

Τα παραπάνω αδικούν όλους όσους ασκούν με συνέπεια και προσήλωση τα καθήκοντα τους, προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα, ιδίως στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα».

 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για: α) την  αναγνώριση του πραγματικού εύρους απασχόλησης του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, σε σχέση με το επίσημο ωράριο εργασίας και β) την ακριβή αποτύπωση και την άμεση καταβολή της υπερωριακής τους εργασίας;

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική παρέμβαση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Λίγες ώρες μετά το «ναυάγιο» στο εκρηκτικό Euro . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Αμέσως μετά, υπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το όχημα φέρεται να κατευθύνθηκε στην Πατρών - Πύργου και στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, να έστριψε προς Πετροχώρι.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο οδη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το όχημα φέρεται να κατευθύνθηκε στην Πατρών - Πύργου και στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, να έστριψε προς Πετροχώρι.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός είναι Έλληνας κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μακάβριο μεν, αλλά αναγκαίο: Ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα. Μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να επαναλειτουργήσει τον χώρο παραμονής των θανόντων πολιτών σε ψυκτικούς θαλάμους του Α' νεκροταφείου, ικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα μια στιγμή συνυφασμένη με τον αγώνα για την Ελευθερία και την όλη προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού Έθνους. Με πατριωτική υπερηφάνεια και εκκλησιαστική κατάνυξη, η
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search