ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΕ ανακοινώνει ότι δεν σχεδιάζει ακόμα να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια

Για 480.000 ευρώ πωλήθηκε χθες η απεικόνιση του γνωστού πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μόνα Λίζα», φιλοτεχνημένου από τον εικαστικό καλλιτέχνη Invader με 33Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει ακόμα την αναστολή των ταξιδιών εντός της περιοχής του Σένγκεν ύστερα από την εμφάνιση του κοροναϊού στην Ιταλία, αλλά εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

 

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη βόρεια Ιταλία λόγω του ιού και 203 κρούσματα έχουν καταγραφεί από την Παρασκευή, με την Ιταλία να είναι η χώρα που έχει επηρεαστεί περισσότερο εκτός Ασίας.

 

«Σε ό,τι αφορά διάφορα σενάρια, όπως μια συντονισμένη αναστολή του Σένγκεν, δεν προχωράμε σε αυτό επί του παρόντος, αλλά εργαζόμαστε σε διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

 

Αργά χθες, η Αυστρία ανέστειλε τα δρομολόγια τρένων στις Άλπεις προς την Ιταλία για περίπου τέσσερις ώρες, πριν ξεκινήσουν και πάλι αφού δύο ταξιδιώτες βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.

 

Οι περιορισμοί στα ταξίδια στην περιοχή Σένγκεν θα πρέπει να είναι ανάλογοι και συντονισμένοι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, δήλωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Θα πρέπει επίσης να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, δήλωσε η ίδια.

 

«Προς το παρόν, ο ΠΟΥ δεν έχει συστήσει την επιβολή περιορισμών στα ταξίδια ή το εμπόριο», δήλωσε η Κυριακίδου σε δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι αύριο αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Ιταλία για να αποτιμήσει την κατάσταση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια έκθεση 46 σελίδων και περίπου 10.000 λέξεων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στις καταγγελίες που υπάρχουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. «Δε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
Image
Image

Search