ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη “φάκα” της εφορίας τα ακίνητα για AirBnB!

  Οι ιδιοκτήτες  ακινήτων που νοικιάζονται μέσω  Airbnb και άλλων συστημάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, το πήραν πλέον απόφαση: Δεν μπορούν να αποφύγουν την εφορία, καθώς η ΑΑΔΕ διαθέτει πλέον αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου και  θα τους ανακαλύψει οπωσδήποτε μέσα σε λίγους μήνες.
Σπεύδουν λοιπόν και δηλώνουν τα ενοικιαζόμενα ακίνητά τους στο ειδικό Μητρώο της ΑΔΑΕ, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα που επαπειλούνται για τους  παραβάτες.
Ως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας  στις 28 Φεβρουαρίου, είχαν δηλωθεί ήδη διπλάσιος αριθμός ακινήτων από πέρυσι. Μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες δηλώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.
 

Ειδικότερα είχαν δηλωθεί ως ενοικιαζόμενα με βραχυχρόνια μίσθωση  83.354 σπίτια, διαμερίσματα και δωμάτια σε όλη την Ελλάδα, έναντι 48.161 πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna, τα σκήπτρα κρατάει η Κρήτη, με 12.827 δηλωθέντα ακίνητα  πέρυσι. Ακολουθούσαν η περιοχή πρωτευούσης με 10.332 και η Κέρκυρα με 3.441. Πολύ λιγότερα ήταν στη Θεσσαλονίκη (2.299), τη Σαντορίνη (1.803), την Κασσάνδρα Χαλκιδικής (1.683), τη Μύκονο (1.574), την Κεφαλονιά (1.437) και τη Μάνη (815).
 Οι "πειρατές" γίνονται νόμιμοι

Από τη σύγκριση των στοιχείων φαίνεται ότι πέρυσι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες “αψήφησαν” την εφορία και συνέχισαν να εισπράττουν ενοίκια από AirBnB χωρίς να πληρώνουν τον αναλογούντα φόρο.
Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει  και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι είναι θέμα λίγων μηνών να αποκαλυφθούν, αν συνεχίσουν την παρανομία.
Βάσει των διατάξεων που ψηφίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, για να μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα οι διάφορες πλατφόρμες  βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb, HomeAway κλπ), είναι πλέον υποχρεωμένες να παραδίδουν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία για τα ελληνικά ακίνητα που διαχειρίζονται και για τα ποσά που αποδίδουν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι φορολογικές αρχές θα έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να διασταυρώνουν στοιχεία πολλές φορές στη διάρκεια του έτους και είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να ξεφύγει κάποιος που δεν έχει μπει στο Μητρώο της ΑΑΔΕ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 14 ημέρες τίθεται σε ισχύ ο περιορισμός κίνησης πολιτών στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ της Αγυιάς της Πάτρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Π . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 μπορούν οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των οικονομικών συν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η υφήλιος τους τελευταίους μήνες με την εξάπλωση παγκοσμίως του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, ενώ  ταυτόχρονα πρωτοφανείς καταστάσεις ζει και η χώρα μας.Οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 14 ημέρες τίθεται σε ισχύ ο περιορισμός κίνησης πολιτών στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ της Αγυιάς της Πάτρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην χειρότερη επίδοση σε ένα μόλις 24ωρο, από τότε που ο κορονοϊός ήρθε σαν σίφουνας και άλλαξε τα πάντα στην χώρα, την Παρασκευή,  , καταγράφηκαν 10 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός επιδεινώνεται σήμερα Σάββατο (04.04.2020) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει αύριο ο καιρός από το
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search