ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη μαθητών του 13ου Γυμνασίου Πάτρας στον χώρο της «Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 13ου Γυμνασίου Πάτρας, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος Erasmus + με θέμα: «Μια Εμπειρία Με και Για τους Πρόσφυγες», επισκέφτηκαν το στέκι της «Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας». Σκοπός της επίσκεψης, η παράδοση δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού που είχαν συλλέξει τους προηγούμενους μήνες όλοι οι μαθητές του σχολείου μας με την σύμπραξη των γονέων, σε μια συνολική δράση αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της Κίνησης, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές, ανέπτυξε το θέμα της προσφυγικής κρίσης και μετανάστευσης και ενημέρωσε την ομάδα για την παρουσία, τις συνθήκες διαβίωσης  και την εν γένει  κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην πόλη μας. Επίσης ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της Κίνησης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με μια οικογένεια από το Ιράκ, που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να σχηματίσει μια εικόνα για την βασανιστική πορεία και την τραγική κατάσταση των προσφύγων.


Τα μέλη της Κίνησης εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους στους μαθητές για την επίσκεψη και την προσφορά, ενώ συνεχάρησαν  ακόμα μια φορά τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν κ.κ. Παναγιώτα. Τσουκαλά, Ιωάννη Βλάχο και Μιχαήλ Αντωνέλλο, για την πρωτοβουλία και την συμμετοχή τους στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών/τριών σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και συμφώνησαν για τη συνέχεια των παρεμβάσεων αλληλεγγύης και προσφοράς.


Η Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος Erasmus+  του 13ου Γυμνασίου Πάτρας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search