ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Η ανεργία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων

 Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου. Παρόλο που συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απασχολεί τους περισσότερους Ευρωπαίους, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και οι Κύπριοι θέτουν ως το σημαντικότερο ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (32%) θέλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ως ύψιστη προτεραιότητά του. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας (31%), η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (24%), καθώς και η καταπολέμηση της ανεργίας (24%) ακολουθούν ως προτεραιότητες των πολιτών στην ΕΕ. Παράλληλα οι Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν συγκεκριμένα ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς το 58 % των ερωτηθέντων ζητεί ένα Κοινοβούλιο με μεγαλύτερη επιρροή στο μέλλον. Πρόκειται για αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων από την άνοιξη του 2019, καθώς και για το υψηλότερο ποσοστό στο συγκεκριμένο ερώτημα από το 2007.

 

Υψηλά ποσοστά στήριξης της ΕΕ καταγράφονται στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το 59% των Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν ως θετική της συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο με 81%και τα χαμηλότερα σε Ιταλία και Τσεχία με 37%. Οι Έλληνες θεωρούμε κατά 47% ως θετική τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ.

 

Χαμηλά ποσοστά καταγράφονται στο αίσθημα ικανοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην ΕΕ. Περισσότερο ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Δανοί και οι Ιρλανδοί με ποσοστό 77%, ενώ οι Έλληνες με ποσοστό μόλις 34% εμφανιζόμαστε ως οι πλέον δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ. Ωστόσο οι Έλληνες δείχνουμε περισσότερο δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην ίδια μας τη χώρα, καθώς μόλις το 32% δηλώνει ότι λειτουργεί σωστά.

 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόνο οι Ιρλανδοί πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στο δεύτερο νομοθετικό όργανο της ΕΕ σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Έλληνες, οι Βρετανοί, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι. Παράλληλα οι Έλληνες ζητούν σε ποσοστό 77% την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις μαζί με του Κύπριους και τους Ισπανούς.

 

Αναφορικά με τις αξίες που θα πρέπει να στηρίξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες δηλώνουν ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Δώδεκα κράτη - μέλη, στην κορυφή των οποίων είναι η Κύπρος και η Ελλάδα, το θεωρούν ως το πλέον σημαντικό ζήτημα, ενώ τέσσερα κράτη -μέλη θεωρούν ως μείζον θέμα τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου, τρία κράτη - μέλη την ισότητα ανδρών και γυναικών και ένα κράτος -μέλος θεωρεί ως προτεραιότητα την αλληλεγγύη εντός της ΕΕ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search