ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων. Οι μαθητές  - τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου - είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στο χρόνο και ιδιαίτερα στις εποχές που η καθημερινές εργασίες απαιτούσαν περισσότερο κόπο,  εφευρετικότητα και όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοποίηση των - λιγοστών - μέσων.

Οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θαύμασαν τα εκθέματα καιπαρουσιάστηκαν ενημερωμένοι για αυτά, ενώ  στη διάρκεια της ξενάγησης απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στα εκθέματα σε σχέση με τη χρήση τους.

Συνολικά, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης από 22 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2019 προγραμματίστηκαν επισκέψεις 12  Δημοτικών σχολείων και 3 Νηπιαγωγείων. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ξεναγηθεί 589 μαθητές σε τμήματα των 20 έως 30 ατόμων

Τα σχολεία που  επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης είναι τα εξής: 46ο Δημοτικό,59o Δημ. Σχολείο Βούντενης, Πειραματικό Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου,25o Νηπιαγωγείο, 1ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων, 14ο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου,2ο Δημοτικό Οβρυάς, 65ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό Πατρών και 56ο Δημοτικό.

Να σημειωθεί , πως ορισμένοι από του μαθητές που επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης δήλωσαν ότι παρακολουθούν η έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού (το οποίο επίσης στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου).

Υπάρχουν προγραμματισμένες έως τώρα επισκέψεις από αρχές του νέου έτους  για 14  Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία (Σύνολο 994 μαθητές)

Τα εκθέματα παραχωρήθηκαν το 2012 στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , από το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε ως προς την στέγαση του Μουσείου και από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος, χωρίς χρηματοδότηση και με δεδομένη την έλλειψηςπροσωπικού,έχει αναλάβει την ευθύνη της συντήρησης, της διατήρησής τους και των ξεναγήσεων.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα εκδήλωση από το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Πανελλη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα προκλήσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την επόμενη δεκαετία οι τράπεζες, σύμφωνα με νέα έρευνα της EY και του Institute of International Finance (IIF) με τίτλο: «An endurance . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου, του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κόζη. Ο εκλιπών, δραστηριοποιήθηκε για πολλές δεκαετίες στο χώρο της εστιάσης, δι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν και σήμερα οι χειμερινοί κολυμβητές της Πάτρας. Η εκδήλωση έγινε στην Πλαζ. Οι χειμερινοί κολυμβητές ευχήθηκαν υγεία για τη νέα χρονιά και βούτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου, του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κόζη. Ο εκλιπών, δραστηριοποιήθηκε για πολλές δεκαετίες στο χώρο της εστιάσης, διατηρώντας πασίγνωστα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ακόμη τροχαίο στην Πατρών - Πύργου με Ι.Χ. να καταλήγει τουμπαρισμένο. Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του Γομοστού το μεσημέρι της Κυριακής. Από το τροχαίο σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιβάτες γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σταυρός πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Πρωτόκλητος των Αποστόλων Άγιος Ανδρέας θεωρείται ένα πολύ σημαντικό ιερό κειμήλιο για όλον τον Χριστιανικό κόσμο.B Επεστράφη στην Πάτρα πριν από σαράντα ολόκληρα
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search