ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων. Οι μαθητές  - τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου - είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στο χρόνο και ιδιαίτερα στις εποχές που η καθημερινές εργασίες απαιτούσαν περισσότερο κόπο,  εφευρετικότητα και όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοποίηση των - λιγοστών - μέσων.

Οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θαύμασαν τα εκθέματα καιπαρουσιάστηκαν ενημερωμένοι για αυτά, ενώ  στη διάρκεια της ξενάγησης απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στα εκθέματα σε σχέση με τη χρήση τους.

Συνολικά, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης από 22 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2019 προγραμματίστηκαν επισκέψεις 12  Δημοτικών σχολείων και 3 Νηπιαγωγείων. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ξεναγηθεί 589 μαθητές σε τμήματα των 20 έως 30 ατόμων

Τα σχολεία που  επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης είναι τα εξής: 46ο Δημοτικό,59o Δημ. Σχολείο Βούντενης, Πειραματικό Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου,25o Νηπιαγωγείο, 1ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων, 14ο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου,2ο Δημοτικό Οβρυάς, 65ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό Πατρών και 56ο Δημοτικό.

Να σημειωθεί , πως ορισμένοι από του μαθητές που επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης δήλωσαν ότι παρακολουθούν η έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού (το οποίο επίσης στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου).

Υπάρχουν προγραμματισμένες έως τώρα επισκέψεις από αρχές του νέου έτους  για 14  Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία (Σύνολο 994 μαθητές)

Τα εκθέματα παραχωρήθηκαν το 2012 στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , από το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε ως προς την στέγαση του Μουσείου και από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος, χωρίς χρηματοδότηση και με δεδομένη την έλλειψηςπροσωπικού,έχει αναλάβει την ευθύνη της συντήρησης, της διατήρησής τους και των ξεναγήσεων.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο και ολοκληρώθηκε μία ώρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 21 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να γίνονται όλες οι πληρωμές των συντάξεων για τον μήνα Σεπτέμβριο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31 του μήναΑναλυτικά οι ημερομηνίες που θα π . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση τονίζεται: Το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές του Δήμου Πατρέων είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ξεχνούν βέβαια οι δημότες της Πάτρας, ότι το νερό . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, τα ελληνοτουρκικά αλλά και τον κορονοϊό και την εισροή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης μιλά σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο υφυπουργ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε νωρίτερα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των Αραχωβιτίκων. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρό μήνυμα προς όσους σκέφτονται παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, να διοργανώσουν εν κρυπτώ πανηγύρια ακόμα και υπαίθρια γλέντια, στέλνει με δήλωσή του μέσω της «Σ» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search