ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων. Οι μαθητές  - τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου - είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στο χρόνο και ιδιαίτερα στις εποχές που η καθημερινές εργασίες απαιτούσαν περισσότερο κόπο,  εφευρετικότητα και όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοποίηση των - λιγοστών - μέσων.

Οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θαύμασαν τα εκθέματα καιπαρουσιάστηκαν ενημερωμένοι για αυτά, ενώ  στη διάρκεια της ξενάγησης απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στα εκθέματα σε σχέση με τη χρήση τους.

Συνολικά, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης από 22 Οκτωβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2019 προγραμματίστηκαν επισκέψεις 12  Δημοτικών σχολείων και 3 Νηπιαγωγείων. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ξεναγηθεί 589 μαθητές σε τμήματα των 20 έως 30 ατόμων

Τα σχολεία που  επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης είναι τα εξής: 46ο Δημοτικό,59o Δημ. Σχολείο Βούντενης, Πειραματικό Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου,25o Νηπιαγωγείο, 1ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων, 14ο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου,2ο Δημοτικό Οβρυάς, 65ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό Πατρών και 56ο Δημοτικό.

Να σημειωθεί , πως ορισμένοι από του μαθητές που επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης δήλωσαν ότι παρακολουθούν η έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού (το οποίο επίσης στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου).

Υπάρχουν προγραμματισμένες έως τώρα επισκέψεις από αρχές του νέου έτους  για 14  Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία (Σύνολο 994 μαθητές)

Τα εκθέματα παραχωρήθηκαν το 2012 στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , από το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε ως προς την στέγαση του Μουσείου και από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος, χωρίς χρηματοδότηση και με δεδομένη την έλλειψηςπροσωπικού,έχει αναλάβει την ευθύνη της συντήρησης, της διατήρησής τους και των ξεναγήσεων.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search