ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεύσεις από Πρεσβεία της Γαλλίας

 

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2010, στις 19.00, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, θα απονείμει στην πρεσβευτική κατοικία, τα διάσημα του Αξιωματούχου Γραμμάτων και Τεχνών, στον κ. Γιώργο Αρχιμανδρίτη, για τη συμβολή του στο τομέα του πολιτισμού στη Γαλλία και στον κόσμο. 

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στα πλαίσια της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη (2008) και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο (2010) ενώ το 2019 προήχθη σε Αξιωματούχο του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών. 

 

Το βιβλίο «Mot à Mot» («Λέξη προς λέξη»), που συνυπογράφει με την Danielle Mitterrand, κυκλοφορεί από τις γαλλικές εκδόσεις Le Cherche Midi και το βιβλίο του «Μikis Théodorakis par lui-même» από τις εκδόσεις Actes Sud. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του « Μίκης Θεοδωράκης-Η ζωή μου », « Θόδωρος Αγγελόπουλος-Με γυμνή φωνή » και « Μελίνα-Μια σταρ στην Αμερική » (με τον Σπύρο Αρσένη), από τις Εκδόσεις Πατάκη. 

 

Είναι τακτικός συνεργάτης της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture). Άρθρα και συνεντεύξεις του με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες έχουν δημοσιευθεί στη Γαλλία (Le Monde, Le Point, L’Obs) και στην Ελλάδα (Η Καθημερινή, Το Βήμα, Mancode, Blue), ενώ συμμετέχει τακτικά στα διεθνή συνέδρια Art for Tomorrow και Athens Democracy Forum της εφημερίδας The New York Times.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο βιώνουν μία 38χρονη κι τα δύο παιδιά τους σε περιοχή της Δράμας, καθώς σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε, της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
Image
Image

Search