ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Βουνό... ήδη τα σκουπίδια -Έκκληση του Δήμου στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια

Έκκληση στους πολίτες για ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι και αύριο λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων απευθύνει όψιμα ο Δήμος Πατρέων. Η παρέμβαση έγινε αφενός για να υπενθυμιστεί (επιτέλους...) στους δημότες ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση και αφετέρου επειδή τα σκουπίδια άρχισαν να ξεχειλίζουν στους κάδους από χθες το πρωί σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.

Η δυσοσμία και οι εικόνες της εναπόθεσης απορριμμάτων έξω από τους κάδους ήταν πιο αισθητές σε κεντρικά και επομένως πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας. Καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, και αρνητικές συμπεριφορές από μεμονωμένους επαγγελματίες που δεν κράτησαν χαρτοκιβώτια και σκουπίδια εντός των επιχειρήσεών τους για λίγα (θα είναι λίγα;) 24ωρα μέχρι να λήξει η απεργία και να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Χθες, η αντιδημαρχία έκανε δημόσια έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν στους κάδους ή γύρω από αυτούς, τα απορρίμματά τους, έως και αύριο, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Ιδιαίτερη παράκληση απηύθυνε στους εμπόρους και τους καταστηματάρχες «να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.».

Οι απεργοί έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αλλά αυτό δεν αίρει την οικτρή εικόνα στην πόλη και την περιφέρειά της.

Το πολιτικό σκέλος

Η Δημοτική Αρχή ικανοποίησε το αίτημα των εργαζομένων και προγραμμάτισε για σήμερα (17:30) έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ζητηθεί από τα μέλη του σώματος να συναινέσουν στην έκδοση ψηφίσματος που έχει προταθεί από το σύλλογο υπαλλήλων του Δήμου, το σωματείο προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, το σωματείο οδηγών-χειριστών και το σωματείο εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Αχαΐας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aρκετοί παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ παίζουν τα ίδια νούμερα για χρόνια. Δεν απογοητεύονται και περιμένουν το... ραντεβού τους με την τύχη. Η δικαίωση ήρθε για έναν παίκτη στην Αμαλιάδα, ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε κατάσταση εστίασης στην παραλιακή οδό του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του μαγαζιού, χωρίς ωστ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου του 2020 θα ενεργοποιηθούν 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους η . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για νέα ηλεκτρονική απάτη προειδοποιεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Προσοχή με νέα ηλεκτρονική απάτη: Πώς μας υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email και ζ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε κατάσταση εστίασης στην παραλιακή οδό του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του μαγαζιού, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερη Ενημέρωση: 15.33: Σε έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χωράφια στην περιοχή του Αράξου Δυτικής Αχαΐας, σε κοντινή απόσταση από το πολιτικό αεροδρόμιο. Σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος πρέπει να είναι αγώνας διεκδίκησης απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του Περιβάλλοντος. Η σημερινή μέρα είναι μία ακόμα αφορμή για να βγάλουν οι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search