ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βολές της ΝΟΔΕ Αχαΐας στον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Με δήλωση του ο πρώην Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, κατηγορεί την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι όχι μόνον καθυστερεί τον διορισμό των γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά ακυρώνει και τις κρίσεις που έγιναν για την πρόσληψη τους, ως παράνομες.,, Πράγματι ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, έστειλε πίσω, στα Συμβούλια,  για νέες κρίσεις των υποψηφίων γιατί αυτές  που έγιναν ήταν παράνομες. ¨Ήταν όμως παράνομες και έχει δικαίωμα ο Υπουργός να το κάνει; Βεβαίως, και παράνομες ήταν – ο κ. Κοντοζαμάνης στο έγγραφο του τεκμηριώνει αναμφισβήτητα τις παρανομίες των Συμβουλίων -  και είναι νόμιμη υποχρέωση του να το κάνει.

Το ζήτημα είναι ότι το Υπουργείο ασχολήθηκε μόνο με τις παρανομίες που έγινα στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια και του διέφυγαν οι παρανομίες που έγινα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Τι έγινε όμως στην 6η ΥΠΕ; Ποιες ήταν οι παράνομες πράξεις του Συμβουλίου και της Διοίκησης;

Πρώτα απ’ όλα δεν έγινε κλήρωση των μελών του Συμβουλίου, τουλάχιστον ενώπιον των θεσμοθετημένων φορέων. Αν έγινε πρακτικό κλήρωσης – που δεν έγινε -  είναι προφανώς νοθευμένο. Διορίστηκαν έτσι οι ημέτεροι ως μέλη. Εν τοις πράγμασι "έστησαν" τα συμβούλια κρίσης.

Ο ένας από τους υποψηφίους δεν είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στην κρίση, γιατί  δεν πληρούσε καν τα τυπικά προσόντα. Το Συμβούλιο το αντιλήφθηκε και ζήτησε νομική γνωμοδότηση, την οποία έδωσε ο διαπρεπής νομικός και γιατρός κ. Ξανθός!!!!!!!

Αφού το Συμβούλιο πήρε το πολιτικό μήνυμα –"διορίστε τους δικούς μας" – θέλησε να κατοχυρώσει την πολιτική απόφαση παρανομώντας περαιτέρω. «Κόλλησε ένσημα» 5 ημερών εργασίας στα ΤΕΠ για τους εκλεκτούς ενώ δούλεψαν σε αυτά 2 ημέρες την εβδομάδα. Για είναι βέβαιοι ότι οι εκλεκτοί τους θα βγουν πρώτοι – αφού υπολείπονταν των λοιπών συνυποψηφίων σε προσόντα -  τους 4πλασίασαν τα μόρια της προϋπηρεσίας, παρ΄ όλο που οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης το απαγόρευαν σε εγκύκλιο τους.

Φυσικά όλα αυτά έγιναν χωρίς καμία διαφάνεια, ερήμην των άλλων συνυποψηφίων. Όταν έγινε αντιληπτό ζητήθηκαν τα πρακτικά  για να υποβληθούν ενστάσεις, αλλά το Συμβούλιο αρνήθηκε. Έδωσε τα πρακτικά μετά από εισαγγελική παραγγελία και αφού είχε παρέλθει η προθεσμία των ενστάσεων.

Στάλθηκε εξώδικο στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου καταγγέλλοντας τα γενόμενα και ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων του Συμβουλίου, αλλά  ο κ. Ξανθός δεν άφησε να απαντήσει η Διεύθυνση. Απάντησε ο ίδιος μ’ ένα εκκωφαντικό «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»!!!

Αντιλαμβανόμενος ο κ. Ξανθός ότι έρχεται πολιτική αλλαγή διόρισε τους υποψηφίους των νοσοκομείων της Πάτρας σε χρόνο ρεκόρ, όταν ο διορισμός παίρνει τουλάχιστον 4 μήνες. Άνοιξε, μάλιστα,  το Εθνικό Τυπογραφείο ημέρα Σάββατο. Βεβαίως αυτοί οι διορισμοί δεν ανακοινωθήκαν ποτέ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να μην τους πάρουν χαμπάρι, όχι μόνο οι συνυποψήφιοι της Πάτρας αλλά και της Καλαμάτας, της Ηπείρου κλπ. Αυτών τον διορισμό ο κ. Ξανθός, που κόπτεται για την λειτουργία των ΤΕΠ, δεν τον υπέγραψε. Διορίστηκαν από την νυν ηγεσία μόλις τον προηγούμενο μήνα.

 Τι περιμένουμε από την τωρινή Πολιτική Ηγεσία; Το αυτονόητο. Αυτό που έγινε στην 1η και 2η ΥΠΕ να γίνει και στην 6η. Ανάκληση διορισμών, αναπομπή κρίσεων και νέα, νόμιμα αυτή τη φορά, Συμβούλια.

Μα οι κήνσορες του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμαρτυρηθούν; Το λεγόμενο ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ το έχουν χάσει προ πολλού και με τις αποκαλυπτόμενες συνεχώς παρανομίες τους θα εκτίθενται περισσότερο.

Εάν ευαγγελιζόμαστε πράγματι αξιοκρατία, αυτή είναι η μόνη λύση και ας είναι σε βάρος της καθημερινής λειτουργίας των νοσοκομείων. Μια νέα κρίση, κατά τον νόμο ΞΑΝΘΟΥ και ΠΟΛΑΚΗ, παίρνει το πολύ έναν μήνα. Εν κατακλείδι επιστήμονες θα διοριστούν. Είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας να διοριστούν οι καλύτεροι.

Dr Ανδρέας Μαζαράκης

Συντ.Διευθυντής Καρδιολογίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Για την επιδημία του νέου κορωνοϊού και πότε αναμένεται να καταλαγιάσει ο ιός μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Παθολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 «Σοβαρούς κλόουν!» θα συναντήσετε περπατώντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και συγκεκριμένα στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30. Πρό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης Παναγιώτης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο Μιχάλης Βασιλάκης, μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο Μιχάλης Βασιλάκης, μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότητα, για τη δημοκρατί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της απώλειας του Μιχάλη Βασιλάκη. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα που έδινε τις τελευταίες ημέρες. Όπως οι περισσότεροι αγώνες που έδωσε στη ζωή του, ήταν άνισος. Παρό
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search