ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοίκια Μαΐου: Για ποιους θα ισχύσει «κούρεμα» 40% και για ποιους 100%

Τα μειωμένα ενοίκια θα παραμείνουν και τον επόμενο μήνα για να πάρουν μια ακόμη ανάσα ρευστότητας οι επιχειρήσεις. 

Μια ακόμη ανάσα για επιχειρηματίες που μπορεί να άνοιξαν τα μαγαζιά τους μέσα στον Απρίλιο ή ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους αρχες Μαϊου δινει το Υπουργειο Οικονομικών με απαλλαγή από τα ενοίκια και για τον Μάιο.

Τα μειωμένα ενοίκια θα παραμείνουν και τον επόμενο μήνα για να πάρουν μια ακόμη ανάσα ρευστότητας οι επιχειρήσεις οι οποίες «επιστρέφουν» στην αγορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA, και σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και το επόμενο μήνα με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Δηλαδή θα απαλλαγούν πλήρως από την πληρωμή ενοικίου τον Μάιο οι κλειστές επιχειρήσεις.

Πιθανόν το μέτρο των μηδενικών ενοικίων να αφορά και αυτές που άνοιξαν εντός του Απριλίου όπως είναι οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση μηδενικά ενοίκια κερδίζουν και τον Μάιο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που μετέδωσε ρτο MEGA, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι επιχειρήσεις που παραμένουν υποχρεωτικά με κατεβασμένα ρολά και συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού αλλά και τα γυμναστήρια, οι παιδότοποι, τα κέντρα διασκέδασης καθώς και οι επιχειρήσεις της εστίασης οι οποίες ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 3 Μαίου.

Ποιοι απαλλάσσονται

Λιανεμπόριο – εστίαση

Κέντρα διασκέδασης

Μουσικές σκηνές

Πολιτισμός – Αθλητισμός

Τουρισμός – Μεταφορές

Όσες επειχειρίσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή

Καμία μείωση: Πληττόμενοι

Αποζημίωση ιδιοκτητών: 80% ενοικίου

Μειωμένο ενοίκιο καtά 40%

1η κατοικία (εργαζόμενοι σε αναστολή)

Φοιτητική στέγη αποζημίωση ιδιοκτητών 50% απώλειας

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search