ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους!

Στις αρχές Ιουνίου οι ναυαγοσώστες παίρνουν θέση στις παραλίες της Πάτρας και ξεκινούν την παροχή των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών προς τους εκατοντάδες λουόμενους που το καλοκαίρι θα κάνουν τα μπάνια τους.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής και για αυτό τον λόγο έτρεξε φέτος από νωρίς τον διαγωνισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που χρειάζονται.

Μέσα από τον διαγωνισμό αυτόν θα προκύψει η ναυαγοσωστική σχολή που θα γίνει και ο ανάδοχος του όλου έργου, το οποίο φτάνει τις 277.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός προβλέπει δέκα θέσεις ναυαγοσωστών για τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του δήμου που ως γνωστόν η ακτογραμμή του εκτείνεται από την Ροδινή και φτάνει έως τα Καμίνια.

Κατά συνέπεια είναι αδύνατον για τον δήμο να καλύψει όλες τις παραλίες της επικράτειας του, καθώς και η ίδια η νομοθεσία αναφέρεται μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες.

Η κατανομή των θέσεων με βάση το παραπάνω δεδομένο έχει ως εξής: Στην Πλαζ θα είναι δύο ναυαγοσώστες, στα Βραχνέικα δύο ακόμα, ένας στο Ακταίο, ένας στον Άγιο Βασίλη, ένας στις Δάφνες, ένας στον Καστελόκαμπο, ένας στο Ρίο και ένας στον Ψαθόπυργο.

Σύμφωνα με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας οι ναυαγοσώστες θα εργάζονται από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα βρίσκονται στα πόστα τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κομβικό σημείο για να βρίσκονται οι ναυαγοσώστες εγκαίρως στις θέσεις τους και να μην υπάρξει η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί τα περασμένα χρόνια, είναι να μην σημειωθεί κάποια ένσταση από τον διαγωνισμό που θα προκύψει.

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους! 

Από πόρους του δήμου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος του έργου καλύπτεται όλο από τους πόρους του δήμου, χωρίς να υπάρχει μέχρι ώρας κάποια βοήθεια από το κράτος, παρά το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί, αλλά και την αναφορά που έχει γίνει για το όλο θέμα στην ΚΕΔΕ.

Πάντως, η παρουσία των ναυαγοσωστών στις παραλίες της Πάτρας, είναι απαραίτητη αφού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά περιστατικά πνιγμών, αλλά και αρκετές διασώσεις που θα δεν θα είχαν επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Άλλωστε, ο κόσμος από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά, αποφεύγει τις μεγάλες μετακινήσεις και κάνει τα μπάνια του κυρίως στις κοντινές παραλίες της Πάτρας που γεμίζουν από λουόμενους από τις αρχές του καλοκαιριού έως στο τέλος του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και πάνω από το μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε η καταβολή από το Δημόσιο να πρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως δήλωσε η κ. Γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, την παρασμένη Παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

                   Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, ἑόρτασε ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν «Παναγία ἡ Βοήθεια».             Ὁ Ἱερός Ναός κοσμεῖ τόν αὒλειο χῶρο τοῦ μεγάλου αὐτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search