ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους!

Στις αρχές Ιουνίου οι ναυαγοσώστες παίρνουν θέση στις παραλίες της Πάτρας και ξεκινούν την παροχή των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών προς τους εκατοντάδες λουόμενους που το καλοκαίρι θα κάνουν τα μπάνια τους.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής και για αυτό τον λόγο έτρεξε φέτος από νωρίς τον διαγωνισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που χρειάζονται.

Μέσα από τον διαγωνισμό αυτόν θα προκύψει η ναυαγοσωστική σχολή που θα γίνει και ο ανάδοχος του όλου έργου, το οποίο φτάνει τις 277.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός προβλέπει δέκα θέσεις ναυαγοσωστών για τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του δήμου που ως γνωστόν η ακτογραμμή του εκτείνεται από την Ροδινή και φτάνει έως τα Καμίνια.

Κατά συνέπεια είναι αδύνατον για τον δήμο να καλύψει όλες τις παραλίες της επικράτειας του, καθώς και η ίδια η νομοθεσία αναφέρεται μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες.

Η κατανομή των θέσεων με βάση το παραπάνω δεδομένο έχει ως εξής: Στην Πλαζ θα είναι δύο ναυαγοσώστες, στα Βραχνέικα δύο ακόμα, ένας στο Ακταίο, ένας στον Άγιο Βασίλη, ένας στις Δάφνες, ένας στον Καστελόκαμπο, ένας στο Ρίο και ένας στον Ψαθόπυργο.

Σύμφωνα με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας οι ναυαγοσώστες θα εργάζονται από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ θα βρίσκονται στα πόστα τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κομβικό σημείο για να βρίσκονται οι ναυαγοσώστες εγκαίρως στις θέσεις τους και να μην υπάρξει η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί τα περασμένα χρόνια, είναι να μην σημειωθεί κάποια ένσταση από τον διαγωνισμό που θα προκύψει.

Πάτρα: Το καλοκαίρι έρχεται και οι ναυαγοσώστες πιάνουν τα πόστα τους! 

Από πόρους του δήμου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος του έργου καλύπτεται όλο από τους πόρους του δήμου, χωρίς να υπάρχει μέχρι ώρας κάποια βοήθεια από το κράτος, παρά το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί, αλλά και την αναφορά που έχει γίνει για το όλο θέμα στην ΚΕΔΕ.

Πάντως, η παρουσία των ναυαγοσωστών στις παραλίες της Πάτρας, είναι απαραίτητη αφού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά περιστατικά πνιγμών, αλλά και αρκετές διασώσεις που θα δεν θα είχαν επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Άλλωστε, ο κόσμος από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά, αποφεύγει τις μεγάλες μετακινήσεις και κάνει τα μπάνια του κυρίως στις κοντινές παραλίες της Πάτρας που γεμίζουν από λουόμενους από τις αρχές του καλοκαιριού έως στο τέλος του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search