ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος: 40-50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το self test

Για την αποτελεσματικότητα του self test, το οποίο χαρακτήρισε «χρήσιμο εργαλείο, αλλά όχι πανάκεια» μίλησε ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο “OPEN” «υπάρχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

Αντίθετα είπε ότι «το θετικό τεστ έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό» και επανέλαβε ότι το αρνητικό self test «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

«Το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές. Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Καταλήγονται ο καθηγητής επισήμανε πως «το self test χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι πανάκεια, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά για να μην το κάψουμε. Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα Αυτό ισχύει και με τα rapid test. Το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ είναι το μοριακό που έχει 30% πιθανότητα ψευδού αποτελέσματος. Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Τα κρούσματα είναι πολλά αλλά όχι επιθετικώς αυξανόμενα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search