ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρώνουν τα μεταλλαγμένα κρούσματα

Ανησυχητικά αυξάνονται τα κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη του κοροναϊού στην Ελλάδα, φθάνοντας πλέον τα 4.365, ενώ ο αριθμός των νέων στελεχών ανέρχεται σε 788.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις κατά 93,56% επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη.

Από τον έλεγχο των 897 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 711 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC), 76 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI) και ένα δείγμα θετικό για Variant with deletion in S Gene. Τα 711 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος αφορούσαν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) ενώ από τα 76 δείγματα με στελέχη VUI, τα 75 αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) και 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.1 (Variant_Ε484Κ).

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 11 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 9 Οκτωβρίου έως 28 Δεκεμβρίου του 2020. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής. Από τον έλεγχο των δειγμάτων αυτών δεν αναδείχθηκε κανένα δείγμα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (V0C) ή με στελέχη μεταλλάξεων υπό διερεύνηση (VUI).

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 4.084 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 59 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. 

Πού εντοπίζονται

Από τα 59 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) τα 57 είναι εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search