ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας

Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι της Ενώσεως Συντακτών όλης της χώρας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του υπουργού, αρμόδιου για τα θέματα του Τύπου, εκφράστηκε από την πλευρά του η διάθεση για τακτική θεσμική συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα θέματα των δημοσιογράφων.

 

Περαιτέρω, ο υπουργός δεσμεύτηκε, ότι σειρά ζητημάτων, που αφορούν στα ΜΜΕ θα αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλία του υπουργείου κατόπιν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τύπου, «που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα μέχρι τώρα» όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ 'Ελενα Ριζεάκου, ο κ. Λιβάνιος δήλωσε, ότι πρόθεσή του είναι «να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση του 2020». Στο πλαίσιο αυτό μελετάται η χρηματοδότηση της εξόφλησης οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο, αφενός τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου και αφετέρου την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου.

 

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ακόμη ότι θα συγκροτηθεί θεσμοθετημένη Επιτροπής Δεοντολογίας στη βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

 

Για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας δεσμεύτηκε, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δεν θα υπερβαίνει το 15% με παράλληλη διατήρηση του συνολικού αριθμού των 400 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας.

 

Σε σχέση με τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς διευκρίνισε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός στην αδειοδότηση και την λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου μέχρι το τέλος του 2022 και τόνισε, ότι θα προβλεφθούν άμεσα, μια σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων.

 

Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, καθώς αναγνώρισε την α

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με αίμα βάφτηκε για ακόμη μια φορά η άσφαλτος της Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών. Ένας αστυνομικός βρήκε ακαριαίο θάνατο σε σοκαριστικό τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:0 . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών, ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, για διαφθορά. Το δικαστήριο έκρινε τον Νικολά Σαρκοζί ένοχ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η πολιτική κριτική είναι δεκτή και θεμιτή για το έργο και τις αποφάσεις μου στο υπουργείο Πολιτισμού. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς μου. Ήταν α . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π. οικ. 12639/2021ΦΕΚ 793/Β/27-2-2021, οι Λαϊκές Αγορές οι οποίες ήταν σε αναστολή λειτουργίας για την ημέρα Σάββατο επαναλειτουργούν. Η Λαϊκή  Αγορά τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, με τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα τη Δευτέρα 1η Μαρτί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Με διάβημά τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σια Αναγνωστοπούλου τονίζουν: Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την χώρα αναδεικνύουν την κακή διαχείρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search