ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για τα εμβολιαστικά κέντρα

Σε νέες καταγγελίες προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ για τα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα. Καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι τα εν λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι με τις μετακινήσεις. Επίσης, πολλά εμβολιαστικά κέντρα ενώ είναι έτοιμα, δεν λειτουργούν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν είναι ελάχιστα. Στους περισσότερους νομούς λειτουργούν δύο, ένα στο νοσοκομείο της πόλης και ένα σε κέντρο υγείας αστικού ή αγροτικού τύπου.

«Για παράδειγμα στον νομό Άρτας λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα ένα στο νοσοκομείο και ένα στο κέντρο υγείας αστικού τύπου που βρίσκεται μέσα στη πόλη. Άπό όλες τις περιοχές του νομού οι ηλικιωμένοι μεταβαίνουν για να εμβολιασθούν στη πόλη σε μεγάλες αποστάσεις σε κακές καιρικές συνθήκες με απροσπέλαστους δρόμους πολλές φορές.

Το ίδιο ως δεύτερο παράδειγμα στη Θεσσαλία. Σε κάθε νομό λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα, του νοσοκομείου και ένα σε κέντρο υγείας. Οι ηλικιωμένοι διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να τα προσεγγίσουν. Στο νομό Λάρισας από τα Φάρσαλα στους ηλικιωμένους κλείνονται ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελασσόνα 90 χιλιόμετρα μακριά.

Σε πολλές περιπτώσεις κλείνονται ραντεβού όχι στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο από τον τόπο κατοικίας. Αναγκάζονται έτσι για να κλείσουν ραντεβού στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο να δίνουν άλλον ταχυδρομικό κώδικα από τον τόπο κατοικίας».

Πολλά εμβολιαστικά κέντρα ενώ είναι έτοιμα, δεν λειτουργούν

Ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει μάλιστα ότι από Δευτέρα τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις θα μεγιστοποιηθούν καθ’ ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων ξεκινάνε τη δεύτερη δόση εμβολίου των υγειονομικών και δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν τόσους πολίτες.

«Πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε κέντρα υγείας είναι σε ετοιμότητα να λειτουργήσουν αλλά οι εντολές είναι να ξεκινήσουν από 5 έως 10 Φλεβάρη. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των εμβολίων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει: «Πολλά από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν σε αγροτικά, σε περιφερειακά ιατρεία και σε κέντρα υγείας χωρίς προσωπικό. Αναθεωρούν τώρα το σχεδιασμό και αποφασίζουν τη μη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας».

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι η αναγκαστική λειτουργία κέντρων υγείας μόνο ως εμβολιαστικά κέντρα λόγω ελλιπούς στελέχωσης θα διαταράξει την 24ωρη λειτουργία. Δεν θα είναι δυνατή η καθημερινή εφημερία για έκτακτα περιστατικά και θα ακυρωθεί η εξέταση χρόνιων ασθενών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Ελένη Πετρουλάκη περιγράφει στην εκπομπή «Μαμά-δες» πώς είναι να ζεις με τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία, σημειώνει πως το να μεγαλώνει τα παιδιά της είναι το δυσκολότερο πράγμα πο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θόδωρο Βασιλακόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να είμαστε για πάντα κλε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωση σημειώνεται:Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί έσπευσαν σήμερα στα σουπερμάρκετ της αλυσίδας Aldi για να αγοράσουν τα πρώτα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου κατά του κορωνοϊού που πωλούνται στο εμπόριο, τα αποθέματα των οπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Κρυστάλλη. Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας, που έσπευσε στο σημείο, με δύο οχήματα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκίνηση της δεύτερης φάσης των δημοπρατήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι γεγονός και σε αυτή εντάσσονται οι διαγωνισμοί για δίκτυα Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα για την 36χρονη Στέλλα Τσικουδάκη, μητέρας δύο παιδιών που “έφυγε” τα ξημερώματα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ρίου.Εδώ και δύο χρόνια πάλευε με την ασθένειά της, δυστυχώς όμως νικήθηκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search