ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για τα εμβολιαστικά κέντρα

Σε νέες καταγγελίες προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ για τα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα. Καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι τα εν λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι με τις μετακινήσεις. Επίσης, πολλά εμβολιαστικά κέντρα ενώ είναι έτοιμα, δεν λειτουργούν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν είναι ελάχιστα. Στους περισσότερους νομούς λειτουργούν δύο, ένα στο νοσοκομείο της πόλης και ένα σε κέντρο υγείας αστικού ή αγροτικού τύπου.

«Για παράδειγμα στον νομό Άρτας λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα ένα στο νοσοκομείο και ένα στο κέντρο υγείας αστικού τύπου που βρίσκεται μέσα στη πόλη. Άπό όλες τις περιοχές του νομού οι ηλικιωμένοι μεταβαίνουν για να εμβολιασθούν στη πόλη σε μεγάλες αποστάσεις σε κακές καιρικές συνθήκες με απροσπέλαστους δρόμους πολλές φορές.

Το ίδιο ως δεύτερο παράδειγμα στη Θεσσαλία. Σε κάθε νομό λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα, του νοσοκομείου και ένα σε κέντρο υγείας. Οι ηλικιωμένοι διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να τα προσεγγίσουν. Στο νομό Λάρισας από τα Φάρσαλα στους ηλικιωμένους κλείνονται ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελασσόνα 90 χιλιόμετρα μακριά.

Σε πολλές περιπτώσεις κλείνονται ραντεβού όχι στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο από τον τόπο κατοικίας. Αναγκάζονται έτσι για να κλείσουν ραντεβού στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο να δίνουν άλλον ταχυδρομικό κώδικα από τον τόπο κατοικίας».

Πολλά εμβολιαστικά κέντρα ενώ είναι έτοιμα, δεν λειτουργούν

Ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει μάλιστα ότι από Δευτέρα τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις θα μεγιστοποιηθούν καθ’ ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων ξεκινάνε τη δεύτερη δόση εμβολίου των υγειονομικών και δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν τόσους πολίτες.

«Πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε κέντρα υγείας είναι σε ετοιμότητα να λειτουργήσουν αλλά οι εντολές είναι να ξεκινήσουν από 5 έως 10 Φλεβάρη. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των εμβολίων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει: «Πολλά από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν σε αγροτικά, σε περιφερειακά ιατρεία και σε κέντρα υγείας χωρίς προσωπικό. Αναθεωρούν τώρα το σχεδιασμό και αποφασίζουν τη μη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας».

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι η αναγκαστική λειτουργία κέντρων υγείας μόνο ως εμβολιαστικά κέντρα λόγω ελλιπούς στελέχωσης θα διαταράξει την 24ωρη λειτουργία. Δεν θα είναι δυνατή η καθημερινή εφημερία για έκτακτα περιστατικά και θα ακυρωθεί η εξέταση χρόνιων ασθενών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2024 από αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά την κατ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search