ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωρεία ενστάσεων στα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

Το 56% των υπευθύνων εστιατορίων, νυκτερινών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα ποσοστό 40% έχει καταφύγει στις αρμόδιες επιτροπές αντιρρήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών ή σε διοικητικά δικαστήρια για να μην πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα.

 Κάτι που κατορθώνει ένας στους τρεις τελικά. Επιπλέον, τα αρμόδια γραφεία της ΓΑΔΑ, κατακλύζονται από “ενστάσεις”, τουλάχιστον του 50-60% των πολιτών, στους οποίους κόβονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας (περίπου 700 καθημερινά με πρόστιμο 300 ευρώ ) ή και για άσκοπες μετακινήσεις. Με κύρια επίκληση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη μη χρήση μάσκας την “απόφραξη αεροφόρων οδών” που εμφανίζεται – όπως λένε- σαν μια.. πάθηση που έχει αποκτήσει ξαφνικά τεράστιες διαστάσεις στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με διασταυρώσεις στελεχών της αστυνομίας, τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 5-10% των πολιτών είχε καταβάλει τα πρόστιμα που είχε δεχθεί για τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας από την 1η Ιουλίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου έγιναν συνολικά 530.000 έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις των υγειονομικών μέτρων και έχουν επιβληθεί 21.800 πρόστιμα (ποσοστό παραβάσεων 4%) εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τη μη χρήση μάσκας, τη μη τήρηση των αποστάσεων και τις μετακινήσεις. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί το συγκεκριμένο διάστημα είναι περίπου 9.400.000 ευρώ. Όμως αν συνυπολογιστούν οι έλεγχοι που έχουν γίνει από τις αρχές Μαρτίου, οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να υπολογιστούν προσαυξημένοι κατά 70-80% και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί προσεγγίζουν τα 17-18 εκατ. ευρώ.


Πηγή: enikos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας με στόχο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ένα σημαντικό, αλλά «δεν είναι το μεγάλο βήμα», τόνισε σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

          Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιτωλικό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας αλλοδαπός ο οποίος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη άνδρες πλησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή με το αρχαίο ρητό «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αυτό γιατί αποτελεί πιστή αντιγραφή του τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας με στόχο να υπενθυμίσει την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

          Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιτωλικό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας αλλοδαπός ο οποίος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη άνδρες πλησίασαν έναν αλλοδαπό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή με το αρχαίο ρητό «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αυτό γιατί αποτελεί πιστή αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search