ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Οι τρεις παράμετροι που ανησυχούν τους ειδικούς

Με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα να αυξάνονται, τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης κρίνονται τα πλέον σημαντικά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, έδωσε οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Η ίδια στάθηκε στο γεγονός πως ο κόσμος και ιδίως οι νέοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τα τετραψήφια νούμερα κρουσμάτων. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει χαμηλώσει και οι νεότεροι σε ηλικία νοσούν συνήθως με πιο απλά συμπτώματα ωστόσο δεν παύουν να μεταδίδουν τη νόσο στους γύρω τους, σημείωσε.

Ειδικότερα για τους νέους, είπε ότι είναι κατανοητό πως δεν μπορεί να κλειστούν μέσα στο σπίτι. «Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν, είναι ότι πρέπει να φορούν τη μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και ει δυνατόν να βρίσκονται σε μικρές παρέες». Επίσης, το πολύ σημαντικό σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «είναι να φοράμε σωστά τις μάσκες», καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα. «Δεν έχει νόημα να φοράς τη μάσκα κάτω από τη μύτη» είπε.

Και συνέχισε: «Τρεις παράμετροι μας ανησυχούν: η αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid που είναι πάνω από 1.000 και κάποιοι από αυτούς μπορεί να κάνουν υποτροπή και να διασωληνωθούν, και τέλος οι διασωληνωμένοι». Και συνέχισε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτές τις συνθήκες, ότι θα βοηθήσει πολύ η μάσκα, που σώζει ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να φοράμε μάσκα παντού, δεν πρέπει να βγαίνει».

«Η μάσκα σώζει ζωές και σύμφωνα με μελέτες προφυλάσσει κατά 75-80%», συμπλήρωσε. Και επισήμανε τη σημασία του σωστού αερισμού των κλειστών χώρων στα γραφεία αλλά και στο σπίτι. «Θα συνηθίσουμε παρόλο που σε λίγο θα έχουμε χειμώνα, τα παράθυρα να ανοιγοκλείνουν στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζει ο αέρας. Θα πρέπει να γίνει συνήθεια».

Ως προς τους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετοί, ωστόσο ο μέσος όρος ηλικίας ήταν υψηλός και υπήρχαν υποκείμενα νοσήματα.

Στο ερώτημα αν αυτοί οι άνθρωποι με το βεβαρυμμένο ιστορικό θα μπορούσαν να είχαν υποκύψει και σε περίπτωση που είχαν νοσήσει από εποχική γρίπη, δεν το απέκλεισε, τονίζοντας ότι «κανείς δεν το γνωρίζει αυτό». Και πρόσθεσε: «Φυσικά πεθαίνουν άνθρωποι από γρίπη», ενώ τόνισε ότι η διαφορά είναι ότι η Covid είναι ένας άγνωστος ιός, επιθετικός και μολυσματικός.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παράταση των προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων, καθώς και των δηλώσεων Covid Μαρτίου έως και Αυγούστου για διορθώσεις λαθών ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηρωική κίνηση ενός αστυνομικού, o οποίος εντόπισε δύο κλέφτες πάνω σε μηχανάκι και όρμησε πάνω τους για να τους σταματήσει. Οι δύο κλέφτες είχαν μό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr.   Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά η Αχαϊα σε κρούσματα σήμερα καθώς περιορίστηκαν στα 13. Υπάρχουν όμως περιοχές με υψηλούς δείκτες στη μετάδοση της Covid . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική απολύμανση στο δημοτικό σχολείο του Σκοροχωρίου πραγματοποίησε πρόσφατα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, παρουσία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαρίνη Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μετά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, και την καταβολή από τον Δήμο του ορισθέντος ποσού, ο ενοικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search