ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Φωνάζει το Ακταίο για τη διάβαση - Δεν αποκλείονται οι κινητοποιήσεις

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ακταίου, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι η υπόγεια διάβαση που προβλέπεται για την επικοινωνία εντός της κοινότητας (στην κεντρική οδό Ποσειδώνος) είναι για άτομα με μικρό μπόι. Ανάλογο έργο έχει γίνει στον Ψαθόπυργο.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων έχουν επικοινωνήσει με την ΕΡΓΟΣΕ και έλαβαν την ενημέρωση ότι το ύψος της διάβασης ορίζεται στα 2,60 μέτρα. Αυτό αποτρέπει όμως την διέλευση μικρών φορτηγών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων, λεωφορείων κ.ά.

Για το ζήτημα συνεδρίασε εκτάκτως η τοπική κοινότητα του Ακταίου με πρωτοβουλία του προέδρου, Δημήτρη Καραΐσκου, και αποφάσισε να ζητήσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής, που συνεδρίασε χθες για να συζητήσει την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επιβάλουν τα σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή, να τα απορρίψουν ή να αναβάλουν τη λήψη απόφασης.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποφάσισε τελικά να αναβάλει το θέμα και να προσπαθήσει να έλθει σε επικοινωνία με την ΕΡΓΟΣΕ για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Είναι όμως απορίας άξιο αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η ΕΡΓΟΣΕ έχει σε εκκρεμότητα και άλλες απαντήσεις προς τον Δήμο Πατρέων για το σύγχρονο τρένο…

Η υπομονή των κατοίκων του Ακταίου έχει εξαντληθεί και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βλέποντας ότι μετά από τα τοιχία που κατασκευάστηκαν στην κοινότητα και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό του χωριού.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι μετά την διακοπή ρεύματος προκλήθηκε βλάβη σε δύο κεντρικές γεωτρήσεις εκ των οποίων υδροδοτούνται οι Κοινότητες Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλεια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Θεάτρου “Απόλλων” Πατρών έγινε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Χρήστου Πατούχα, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας Πληροφορηθήκαμε ότι το έργο αποπεράτωσης του Φράγματος και η συντήρηση του για πέντε χρόνια, δημοπρατείται στις 18 του επ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η  συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός στην ελληνική αστυνομία και με παρελθόν στις απάτες ο άντρας που φαίνεται στις 16 Νοεμβρίου και 19 Νοεμβρίου να εξαπάτησε ηλικιωμένωνές στην περιοχή του Αίγιου.Και στις δυο περιπτώσεις ο άντρα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search