ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Χριστόδουλο: Ποτέ δεν το έβαζε κάτω…

«Ποτέ δεν το έβαζε κάτω, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξαιτίας των αγώνων του για Χριστό και πατρίδα. Αγωνίστηκε για να αφήσει σε όλους μας ιερή παρακαταθήκη, αγωνίστηκε για τον Χριστό και την Ελλάδα».

 

- Advertisement -Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (σ. ο μακαριστός Χριστόδουλος γιόρταζε κάθε 21η Οκτωβρίου). «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κοινούς αγώνες κλήρου και λαού, ειδικά σε δύσκολους καιρούς όπως είναι οι σημερινοί, καιρούς που τροφοδοτεί ο μισόκαλλος Διάβολος», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών για να συνδέσει την εποχή Χριστόδουλου, με την πρόσφατη περιπέτεια του Μητροπολίτη Κερκύρας, κ. Νεκταρίου (κρίθηκε αθώος, εν τέλει, της κατηγορίας για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19). «Είμαι σίγουρος ότι ο αδερφός Αγιος Κερκύρας θα αθωωθεί πανηγυρικά. Και αυτός μεγάλωσε δίπλα στον μακαριστό Χροστόδουλο, ο οποίος τον χειροτόνησε», ήταν η πρόβλεψη του Μητροπολίτη Πατρών που τελικά δικαιώθηκε.Ο Σεβασμιώτατος, όμως, επαίνεσε και ευχήθηκε και στον εορτάζοντα προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Ζώη, θυμίζοντας στον ίδιον και στους πιστούς ότι «όταν ο π. Χριστόδουλος εκάρη μοναχός, του εδόθη το συγκεκριμένο όνομα, προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος τότε ευρίσκετο ασθενής στο Μαϊάμι εις το τελευταίο στάδιο της ζωής του. Θυμάμαι ότι τον είχα ενημερώσει σχετικά από το τηλέφωνο και είχε χαρεί πολύ».Ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε και στην ασκητική ζωή του Οσίου Χριστοδούλου, εστιάζοντας στον πόθο για την ουράνια πολιτεία και την επιμονή και υπομονή για να επιτύχη τον άγιο στόχο του, καλώντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

 

εφ. Πελοπόννησος

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η χαρά των φίλων του κινηματογράφου από σήμερα, αρχίζει το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (25/11-4/12) το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά δωρεάν και εξ ολοκλήρου διαδικτυακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας απο περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδος. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Βlack Friday έχει ξεκινήσει με τους αγοραστές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που ήδη προσφέρουν από την αρχή της εβδομάδας οι καταστηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατοίκων στην περιοχή της Αρόης σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, σε περιπολία των αστυνομικών για τον έλεγχο ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας απο περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδος. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ασθενείς απο το Κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Βlack Friday έχει ξεκινήσει με τους αγοραστές να περιμένουν ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που ήδη προσφέρουν από την αρχή της εβδομάδας οι καταστηματάρχες. Συνωστισμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατοίκων στην περιοχή της Αρόης σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, σε περιπολία των αστυνομικών για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search