ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Χριστόδουλο: Ποτέ δεν το έβαζε κάτω…

«Ποτέ δεν το έβαζε κάτω, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξαιτίας των αγώνων του για Χριστό και πατρίδα. Αγωνίστηκε για να αφήσει σε όλους μας ιερή παρακαταθήκη, αγωνίστηκε για τον Χριστό και την Ελλάδα».

 

- Advertisement -Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (σ. ο μακαριστός Χριστόδουλος γιόρταζε κάθε 21η Οκτωβρίου). «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κοινούς αγώνες κλήρου και λαού, ειδικά σε δύσκολους καιρούς όπως είναι οι σημερινοί, καιρούς που τροφοδοτεί ο μισόκαλλος Διάβολος», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών για να συνδέσει την εποχή Χριστόδουλου, με την πρόσφατη περιπέτεια του Μητροπολίτη Κερκύρας, κ. Νεκταρίου (κρίθηκε αθώος, εν τέλει, της κατηγορίας για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19). «Είμαι σίγουρος ότι ο αδερφός Αγιος Κερκύρας θα αθωωθεί πανηγυρικά. Και αυτός μεγάλωσε δίπλα στον μακαριστό Χροστόδουλο, ο οποίος τον χειροτόνησε», ήταν η πρόβλεψη του Μητροπολίτη Πατρών που τελικά δικαιώθηκε.Ο Σεβασμιώτατος, όμως, επαίνεσε και ευχήθηκε και στον εορτάζοντα προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Ζώη, θυμίζοντας στον ίδιον και στους πιστούς ότι «όταν ο π. Χριστόδουλος εκάρη μοναχός, του εδόθη το συγκεκριμένο όνομα, προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος τότε ευρίσκετο ασθενής στο Μαϊάμι εις το τελευταίο στάδιο της ζωής του. Θυμάμαι ότι τον είχα ενημερώσει σχετικά από το τηλέφωνο και είχε χαρεί πολύ».Ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε και στην ασκητική ζωή του Οσίου Χριστοδούλου, εστιάζοντας στον πόθο για την ουράνια πολιτεία και την επιμονή και υπομονή για να επιτύχη τον άγιο στόχο του, καλώντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

 

εφ. Πελοπόννησος

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Nέο βίντεο στο οποίο φαίνεται πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν διατηρούσε ζωντανές νυχτερίδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ, φέρνει στη δημοσιότητα το δίκτυο Sky News της Αυσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη  17-6-2021, από 9:00 έως 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες τους με τις διατάξεις του κατάφωρα αντεργατικού νομοσχεδίου  αποφάσισαν να στηρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το μείζον πρόβλημα προστασίας της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατά
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search