ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με σταθερή ταχύτητα σε όλη τη χώρα και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, είναι Περιφερειακές ενότητες όπου καταγράφονται μεγάλες ταχύτητες στην πορεία του κοροναϊού και οι οποίες παρακολουθούνται τις δύο τελευταίες εβδομάδες από την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε εκτενή αναφορά χθες  στους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα στην Κοζάνη σημειώνοντας ότι και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

 

Σήμερα Σάββατο ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί στην Κοζάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, όσο και στα Γιάννενα.

 

Ο κοροναϊός και μέτρα στην Κοζάνη

 

Υπενθυμίζεται ότι η καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

 

Η Κοζάνη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία 4), με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να εφαρμόζει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης κ.α.

 

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search