ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής αναμνηστικών

Θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής αναμνηστικών (3d Souvenir), πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «SPARC-Creativity Hubs for Sustainable DeveloPment through the VALorization of Cultural Heritage Assets/Δημιουργικά Κέντρα για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με άξονα τα στάδια της δημιουργίας ενός σουβενίρ, από τη μελέτη της ιδέας έως τους τρόπους παραγωγής και την προώθησή του στην αγορά. Κεντρική πρόταση των εκπαιδευτριών ήταν ο σχεδιασμός ενός προγράμματος με βιωματική εμπειρία ώστε, πέρα από την θεωρία, να φέρει τους συμμετέχοντες σε άμεση επαφή με το αντικείμενο, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα στάδια επεξεργασίας.

Οι εκπαιδευόμενοι, αφού μίλησαν για το σουβενίρ και τον επαναπροσδιορισμό του από σύγχρονους designers, επισκέφθηκαν το ατελιέ ANADELTA και γνώρισαν την τεχνολογία του laser cutting. Πιο συγκεκριμένα, έμαθαν να χειρίζονται ένα μηχάνημα laser cutter και κατέληξαν στην παραγωγή ενός ξύλινου κρεμαστού αναμνηστικού.

Στη συνέχεια του σεμιναρίου, ορίστηκε ως κεντρικό θέμα «ο δημιουργικός κόμβος της Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία», πάνω στο οποίο θα εργαζόταν όλη η ομάδα μεζητούμενα την δημιουργία ονομασίας (brand name), λογοτύπου και αναμνηστικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι, συμμετείχαν ενεργά στα βήματα σχεδιασμού, υποβάλλοντας ο καθένας τη δική του πρόταση σε όνομα και λογότυπο, για τα οποία ακολούθησε γραφιστικός σχεδιασμός και κατασκευή στένσιλ με επί τόπου εφαρμογές πάνω σε προϊόντα.

Ακολούθησε η κατασκευή χειροποίητων αναμνηστικών από κάθε συμμετέχοντα, με πηλό, χαρτόνι, γύψο, ρητίνη, 3d printing και άλλες εφαρμογές, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις πάνω σε τεχνικές κατασκευών, πρώτες ύλες, δημιουργία εκμαγείων, κεραμική κ.ά.

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «City loft Boutique Hotel», Βαλτετσίου 6, και στο Atelier ANADELTA, είχε διάρκεια 30 ωρών και πραγματοποιήθηκε από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2020. Εκπαιδεύτριες ήταν οι Δήμητρα Κωτάκη - αρχιτέκτονας μηχανικός, Μαρία Μανωλοπούλου - graphic designer και Μαρία Αλανιάδη - σκηνογράφος-event manager.

Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Ο Σερ Μικ Τζάγκερ είναι ο αφηγητής μιας νέας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Your Room Will Be Ready», η οποία κυκλοφόρησε για την επέτειο των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Royal . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παλιά χρόνια όταν στο σαλόνι ή την κουζίνα του σπιτιού άρχιζαν κατσάδες, φωνές ή έντονες συζητήσεις για πράγματα που δεν θα έπρεπε να ακούσει η γειτονιά, κάποιος από τους γονείς . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού έργου Interreg: «CIAK: Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθεί επί της αιτήσεως ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει υποβάλει ο κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εκδόθηκε ανακοίνωση για τον Ι. Τσούνη, τον ευεργέτη που δώρισε την περιουσία του στις Ενοπλες Δυνάμεις: «Να λοιπόν που η Πάτρα έχει τον δικό της Γεώργιο Αβέρωφ, τον δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρουν ότι «Την Πέμπτη 25/2 ,  ξανά  όλοι και όλες στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια από άκρη σ' άκρη της χώρας και στην Πάτρα στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search