ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15 αποβολές σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, μετά από κατάληψη

Στην επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος μαθητών και μαθητριών που μετείχαν στην κατάληψη που έγινε την Παρασκευή στο 7ο Γυμνάσιο του Αγρινίου, προχώρησε η Διεύθυνση, προκαλώντας αντιδράσεις σε γονείς.

Το 7ο Γυμνάσιο ήταν και το μοναδικό στο Αγρίνιο που τελούσε υπό κατάληψη την Παρασκευή με τους μαθητές να έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μιας και πρόκειται για ένα σχολείο με γνωστά προβλήματα συνωστισμού και όχι μόνον, μιας και στεγάζεται σε παλιά πολυκατοικία. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, έχουν επιφέρει επιπλέον ζητήματα

Είναι αξιοσημείωτο πως στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, τα παιδιά, είναι υποχρεωμένα να φορούν επί ώρες τις μάσκες τους, αφού δεν προαυλίζονται όλα μαζί. Εκ περιτροπής τα διαλείμματα γίνονται εντός των αιθουσών και οι μαθητές έτσι, δεν τις βγάζουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι μαθητές αποφάσισαν την Παρασκευή να προχωρήσουν σε κατάληψη, με την διεύθυνση του σχολείου να καλεί την ίδια μέρα τους γονείς τους και να τους ανακοινώνει την επιβολή μονοήμερων αποβολών, σε συνολικά 15 άτομα.

Η επίδειξη αυτή “πυγμής” , σύμφωνα με πληροφορίες, που είναι άγνωστο εάν έχει καταγραφεί σε άλλα σχολεία της περιοχής που τελούσαν υπό κατάληψη, προκάλεσε δυσαρέσκεια σε μερίδα γονέων.

Δεν είναι λίγα και τα ερωτηματικά αφού λέγεται πως σε παλιότερη κατάληψη, στο ίδιο σχολείο, που είχε γίνει για την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχαν ληφθεί αντίστοιχα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Έτσι, γίνεται λόγος για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” και για “εξάντληση αυστηρότητας” σε μαθητές που προχώρησαν σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, έχοντας δίκαια αιτήματα, για υπαρκτά προβλήματα

agriniopress

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και επιτελείο) βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (22/10), εξέδωσε . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Με 11 ημέρες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, για τις προεδρικές εκλογές, με διεκδικητές του προεδρικού θώκου τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία έθεσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ηχητικό μήνυμα θα ακούγεται από αύριο το πρωί από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη δράση «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» ,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές συνέργειες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 (INCUBA, IR2MA) στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Καινοτομίας παρουσιάστηκαν κατά τις ε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search