ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Σήμερα συγκέντρωση για τον Ζακ στην πλατεία Γεωργίου

Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στην Πάτρα:

Στο δρόμο! Όχι μόνο για τη μνήμη του, αλλά και για όσα πρέσβευε ο Ζακ Κωστόπουλος! Το δραστήριο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο αντιφασίστας, η drag queen, ένας αγωνιστής της ισότητας και την ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο άνθρωπος που δολοφόνησαν εν ψυχρώ πριν δύο χρόνια μπροστά στα μάτια του κόσμου και με την ανοχή της αστυνομίας. Ένα έγκλημα που από τα ΜΜΕ και τα αστικά παπαγαλάκια βαφτίστηκε ως άμυνα, ως αντίσταση στο φόβο ενός δήθεν οπλισμένου κλέφτη, ενός περιθωριακού στοιχείου. Την αλήθεια όμως τη γνωρίζουμε και θα συνεχίσουμε να τη φωνάζουμε! Ο Ζακ ήταν ένα ακόμη θύμα του ρατσιστικού δηλητηρίου που σπέρνει στις συνειδήσεις ο καπιταλισμός και οι πολιτικοί του εκφραστές. Ένα ακόμη θύμα στο βωμό του κέρδους, της “προστασίας της ιδιοκτησίας” έναντι της ανθρώπινης ζωής. Η Zackie ήταν μία από όσες και όσους δεν ταιριάζουν στα κυρίαρχα πρότυπα, όπως θεωρούνται οι φτωχοί, οι μετανάστες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αυτοί κι αυτές που αντιδρούν και παλεύουν κόντρα σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης και αδικίας.

Στο δρόμο! Ακόμη κι όταν οι κυβερνήσεις μάς το απαγορεύουν. Γιατί τίποτα δεν τους χρωστάμε για να υπακούσουμε στους νόμους τους, όταν μας τα έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα. Απεναντίας, αυτοί χρωστούν για όλες τις χαμένες ζωές της κοινωνίας των ανισοτήτων που αναπαράγουν, ανισότητες που πρέπει να τσακιστούν μαζί με τις πολιτικές πίσω τους. Διότι αυτές “φυτεύουν” κάθε ρατσιστική, ομοφοβική, σεξιστική αντίληψη στα μυαλά των εργαζομένων για να στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Οι δουλειές μας δεν είναι ασφαλείς, όταν οι εργοδότες απολύουν νέους και νέες λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, όταν μας παρενοχλούν. Οι σχολές και τα σχολεία μας δεν είναι ασφαλή, όταν φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες δέχονται έμφυλες διακρίσεις και παρενοχλητικές συμπεριφορές από μερίδα καθηγητών και συνομηλίκων τους. Οι διακοπές μας δεν είναι ασφαλείς, όταν οι βιασμοί και τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης αυξάνονται ραγδαία. Οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς, όταν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χλευάζονται, συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, δολοφονούνται επειδή η φύση τους δεν ταιριάζει στα γούστα των αστυνομικών, των κακοποιητών, των δολοφόνων. Η ασφάλεια των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων έρχεται αντιμέτωπη στο καθεστώς της δικής τους “τάξης και ασφάλειας”.

Στο δρόμο! Εκεί θα δοθεί η απάντηση των “κάτω”. Εκεί που θα ενωθούν ο κόσμος της δουλειάς, το νεολαιίστικο κίνημα, η αγωνιζόμενη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Εκεί που δολοφονήθηκαν ο Ζακ, ο Παύλος, ο Αλέξης, εκεί είναι που χρειάζεται να ορθωθεί ασπίδα αλληλεγγύης. Ήδη οι τελευταίες διαδηλώσεις, παρά τις απαγορεύσεις και τις νέες υγειονομικές συνθήκες, μαρτυρούν ότι οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης και ανασυγκρότησης του κινήματος μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Μόνο εκεί βρίσκεται η απάντηση στην έμφυλη καταπίεση, όταν η πάλη ενάντια στις ανισότητες γίνεται οργανικό τμήμα της ταξικής πάλης, όταν ο οργανωμένος αγώνας απλώνεται οπουδήποτε η εκμετάλλευση μας χτυπάει, όταν η δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν στηρίζεται σε “πολύχρωμες” κυβερνήσεις και ημίμετρα, αλλά στα πόδια και το πείσμα των ίδιων που στερούμαστε δικαιωμάτων.

Για εμάς, το κίνημα δεν μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση με τους κυβερνητικούς περιορισμούς. Αντιθέτως, η πορεία για τον Ζακ την ημερομηνία της στυγνής δολοφονίας του θα έπρεπε να αποτελεί μαζική καταδίκη των κυβερμητικών επιδιώξεων και περιορισμών. Η υποθεσή της υγείας του λαού είναι υπόθεση και του ίδιου του κινήματος μέσα απο τους αγώνες του και τα μέτρα που λαμβάνει το ίδιο για την αυτοπροστασία του. Και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να συγκρουστεί με την υποκριτική και επικίνδυνη υγειονομική πολιτική της ΝΔ, που είναι κομμένη και ραμμένη για τις ανάγκες του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του. Παρά την άποψη αυτή βέβαια δεν μπορεί παρά να στηριχθεί μαζικά και δυναμικά η κινητοποίηση στις 20/9, όπου ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε για να υπερασπιστούμε μαζικά το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου στην ελεύθερη έκφραση στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή. Για όσο χρειαστεί να βρισκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ξεριζώνοντας τις σεξιστικές και τις φασιστικές αντιλήψεις και τις δολοφονικές πρακτικές τους, όπου αυτές κι αν βρίσκουν έδαφος να ξετρυπώσουν. Για την ανατροπή του άδικου και άνισου καπιταλιστικού συστήματος, για μια ελεύθερη κομμουνιστική κοινωνία χωρίς ταξικές και έμφυλες ανισότητες.

Για την Zackie oh/Ζακ, στο δρόμο…

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβρη
Συγκέντρωση – πορεία στις 18.30 στην πλ. Γεωργίου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να αντικρούσει το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή που του απαγγέλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.21 τα ξημερώματα της Παρασκευής νότια της Ναυπάκτου. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ανησυχία φαίνεται πως πήρε για τα καλά την θέση της αισιοδοξίας των επιστημόνων των προηγούμενων ημερών μετά την έκρηξη των κρουσμάτων την εβδομάδα που διανύουμε, η οποία και μετ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας. Η απολογία του άλλοτε καλλιτεχν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.21 τα ξημερώματα της Παρασκευής νότια της Ναυπάκτου. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εντοπίστηκε 7 χλμ νότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται μία 15χρονη Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με πονοκέφαλο και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, με ανακοίνωσή του "καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search