ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση θεολόγου σε Αμβρόσιο : Φορά μονίμως μάσκα υποκρισίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο θεολόγος - μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο αναφέροντας:

O πρώην – και νυν, λέω εγώ – μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο μας λέει ότι η χρήση μάσκας μέσα στο ναό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «είναι άρνηση του Χριστού στην πράξη». 

Και στο πλαίσιο αυτής της «λογικής» επιτίθεται για άλλη μια φορά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αυτή τη φορά επειδή φόρεσε μάσκα εντός του ναού. Γράφει, λοιπόν, ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων:

«Δυστυχώς η προδοτική και αιρετική αυτή νοοτροπία έχει διαδοθή πολύ στις ημέρες μας! Την έχουν αποδεχθεί και την εφαρμόζουν (δηλ. φορούν τη μάσκα μέσα στο Ναό) πολλοί Αρχιερείς, πολλοί Κληρικοί, και πάμπολλοι πιστοί! Προσφάτως μεταξύ αυτών Κορυφαίος, δυστυχώς, συγκαταλέγεται ο Παναγ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος ενεφανίσθη φορώντας μάσκα μέσα στο Ναό!! Ο Παναγιώτατος, ο Οποίος παρά ταύτα με δηλώσεις Του εδήλωσε, ότι με την Θεία Κοινωνία ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ο ιός!   Δυστυχώς η κατάσταση είναι  πολύ σοβαρή! Η ΣΥΓΧΥΣΗ, ή ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ! ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!»

Βέβαια, ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων επιτίθεται κατά πάντων, δηλ. και στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους ιεράρχες της Αμερικής και στο Φανάρι. 

Τι να του απαντήσει κανείς; Δεν έχει νόημα, αφού η Εκκλησία (φιλανθρώπως) και η κοινωνία (ακατανοήτως) τον ανέχονται μια ολόκληρη ζωή. Θα έπρεπε να έχει απομονωθεί προ πολλού από όλους. Και θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί – γιατί όχι; - για την αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά του. 

Μια απάντηση θα ήταν ότι ο πρώην – και νυν – Καλαβρύτων φοράει μια ζωή την μάσκα της υποκρισίας, οπότε αδυνατεί να διακρίνει ότι ο Πατριάρχης φοράει την μάσκα από αγάπη! Άλλωστε για εκείνον όποιος μιλάει για αγάπη είναι – φευ! - «αγαπούλης»!

Πώς να κατανοήσει ο ...πολεμοχαρής Καλαβρύτων τον λόγο του Πατριάρχη: «η δοκιμασία του κορωνοϊού είναι μία ευκαιρία να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της αγάπης και της αλληλεγγύης». 

Νομίζω ότι τώρα ο Αμβρόσιος πρέπει να στοχεύσει το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας, διότι οι αρχιερείς και οι ιερείς που τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία του αρχιμανδρίτη Αλεξίου Chehadeh, ο οποίος έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, φορούσαν όλοι μάσκες! 

Κι αν τολμά, ας μας πει πόσοι κληρικοί στην «Αγία Ρωσία», στην Σερβία και σε άλλες ορθόδοξες χώρες, έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό. 

Δεν θα το κάνει γιατί φοράει μονίμως την μάσκα της υποκρισίας...

Ο Θεολόγος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, ο δράστης είχε αναρτήσει, σε σελίδα κοινωνικής δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πόλη μας εδώ και μέρες περίμενε τον Ιανό και τελικά κατάφερε να γίνει Βενετία με ένα μπουρίνι μιας ώρας. Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν συνάδελφοι και συμπολίτες που μόνο από τύχη . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η περιφερειακή αρχή προσαρμοσμένη την πραγματικότητα που η ίδια διαμόρφωσε παρουσίασε την νέα γενιά μελλοντικών έργων τα οποία παρά την χρησιμότητά τους δεν ανταποκρίνονται στις νέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο άνδρας απαίτησε με απειλές κατά της ζωής μιας γυναίκας και της οικογένειάς της, να του επιστρέψει (19.500) ευρώ λόγω δανείου (12.000) ευρώ, που της είχε δανείσει πριν από τέσσερι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πόλη μας εδώ και μέρες περίμενε τον Ιανό και τελικά κατάφερε να γίνει Βενετία με ένα μπουρίνι μιας ώρας. Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν συνάδελφοι και συμπολίτες που μόνο από τύχη γλυτώσαμε τραυματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο άνδρας απαίτησε με απειλές κατά της ζωής μιας γυναίκας και της οικογένειάς της, να του επιστρέψει (19.500) ευρώ λόγω δανείου (12.000) ευρώ, που της είχε δανείσει πριν από τέσσερις μήνες Συνελήφθη, χ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο δικηγορικό κόσμο της Πάτρας αφού σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος έχει βγει θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση ενώ αναβρασμός
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search