ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Κατασκευή στεγάστρων στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή στεγάστρων που θα συνδέουν τα δύο κτίρια του νοσοκομείου « Αγιος Ανδρέας» και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του, αποφάσισε η επιτροπή αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 505.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τα στέγαστρα θα συνδεθούν τα κτίρια, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου τόσο στις οδούς κυκλοφορίας των οχημάτων όσο και των διαδρόμων διέλευσης των πεζών ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και σχετική διαρρύθμιση για φορεία ασθενών και άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, μικρών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η έλλειψη στεγασμένου χώρου σύνδεσης των δύο κτιρίων του νοσοκομείου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς. Εκτιμάται ότι αυτά τα προβλήματα θα αρθούν με την κατασκευή των στεγάστρων ενώ με τα έργα διαμόρφωσης του αύλειου χώρου θα βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση στα κτίρια όσο και η διακίνηση στον εξωτερικό χώρο για τους επισκέπτες, τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 24 μήνες και αναλύεται ως εξής: Εξι μήνες για την ωρίμαση του έργου, την οργάνωση, το σχεδιασμό υλοποίησης, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και την επιλογή του αναδόχου, επτά μήνες για τις διαδικασίες επιλογής αναδόχου με τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, εννέα μήνες για την υπογραφή της σύμβασης και την εκτέλεση του έργου, και δύο μήνες για τις διαδικασίες παραλαβής του έργου και παράδοσης σε πλήρη λειτουργία.

Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης προβλέπεται η σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα μετέχουν: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος και μέλος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Αχαΐας.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

354 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Τι γίνεται όμως με την Αχαΐα και ποια είναι η κατάσταση ; Ο κορωνοϊός δείχνει να "φούντωσε" κατά τη δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματολ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μανώλης Μητσιάς θα ανέβει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου της Περιβόλας του Απόλλωνα Πατρών, από όπου θα γίνει η συναυλία, χωρίς όμως να υπάρχει κοινό, εξαιτίας των υγειονομικών σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνολικά 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και 3 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά λίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή, ένας μετανάστης την προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «τρύπωσε» σε φορτηγό που επρόκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου. Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως καθηγήτρια στο Πρότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search