ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο: Ερχονται πρόστιμα έως 2.000 ευρώ για όσους "ξέχασαν"

Ρητές προειδοποιήσεις για όσους αμελήσουν και δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με το Ελληνικό Κτηματολόγιο περιλαμβάνει το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, που φέρνει σειρά αλλαγών στον πολεοδομικό χάρτη, τις χρήσεις γης και την εκτός σχεδίου δόμηση, παρουσιάστηκε προ ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου και τον γγ Χωροταξίας Ε. Μπακογιάννη.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι «υπέρ μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας» ενώ σημείωσε ότι με τα άρθρα του στηρίζει «την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και επενδύσεις, προωθώντας τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος για τις χρήσεις γης, ενώ ενθαρρύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα».

Κτηματολόγιο: Τρεις μήνες προθεσμία και μετά… «καμπάνες»

Στο χωροταξικό νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που δίνουν την τελική ώθηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κτηματογράφησης από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που παράλληλα προβλέπουν πρόστιμα για όσους από αμέλεια παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση του σχεδίου. Συγκεκριμένα, τονίζεται ρητά ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους θα έχουν προθεσμία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να προβούν στις δηλώσεις της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Από τα τέλη Οκτωβρίου και πέρα θα ενεργοποιηθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων τα οποία θα ξεκινούν από τα 300 ευρώ και θα φτάνουν έως και τις 2.000 ευρώ. Πλέον, το ύψος του προστίμου θα συνδέεται και με το χρόνο καθυστέρησης πέρα από τις προδιαγραφές του ακινήτου.

Η διαδικασία ενεργοποίησης των προστίμων για τους «ξεχασιάρηδες» του Κτηματολογίου περιγράφεται αναλυτικά στο νέο χωροταξικό νομοσχέδιο. Οπως προκύπτει, η ενεργοποίηση των προστίμων θα γίνει αμέσως μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που θα ληφθεί μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, με το υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να επαναλαμβάνει ότι «δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν ιδιοκτήτη».

Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις καταλήψεις των μαθητών και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα σχολικά συγκροτήματα, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην εκπομπή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να είναι τα αντιγριπικά εμβόλια στα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας. Αυτή είναι τουλάχιστον η ενημέρωση που έχουν οι φαρμακοποιοί από τα στελέχη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η επίσκεψη Πομπέο έδειξε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο αναγνωρίζεται και από την ΕΕ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ έχει προκύψει με τις μάσκες που είναι να φτάσουν από την δεύτερη παρτίδα, στα σχολεία. Οι μάσκες αυτές παραμένουν άφαντες και η Πάτρα δεν αποτελεί εξαίρεση, με την αρμόδια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να είναι τα αντιγριπικά εμβόλια στα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας. Αυτή είναι τουλάχιστον η ενημέρωση που έχουν οι φαρμακοποιοί από τα στελέχη του υπουργείου Υγεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη καταγγελία γονέων και μαθητών στο ΕΠΑΛ στην Παραλία Πατρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Διευθυντής πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε μέσα στο σχολείο, πήρε όλα τα απουσιολόγια και τα πήρε σπίτι του. Κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση για την πορεία των μαθητών και των φοιτητών που έγινε στο κέντρο της Πάτρας, τονίζονται τα εξής: «Την Τρίτη 29/9 στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση από μαθητές, φοιτ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search