ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Υγείας: Ελέγχονται πολλά ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

 Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

 

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

 

– Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

 

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

 

– Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

 

Τι είπε συνταξιδιώτης της 38χρονης στο MEGA

Αποκλειστικά στο MEGA και στον Νίκο Ευγγελάτο μίλησε ο φίλος και συνταξιδιώτης της 38χρονης γυναίκας όπου βρέθηκε θετική στο πρώτο τεστ για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφεται στην Ελλάδα.

 

Ο άνδρας ανέφερε πως ήταν στην ίδια πτήση με την 38χρονη, αποκαλύπτοντας τον διάλογο που είχαν για τον κοροναϊό μέσα στο αεροπλάνο.

 

«Εμείς ταξιδέψαμε στην ίδια πτήση και γνωρίζαμε τον σύζυγό της. Μας είπαν πως είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας» τόνισε ο άνδρας προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της πτήσης η γυναίκα του είπε πως αισθανόταν μία χαρά και δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα.

 

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε κανένας έλεγχος μετά την προσγείωσή μας, ενώ από την άλλη πλευρά πριν φύγουμε από το Μιλάνο υπήρξε έλεγχος , καθώς μας μέτρησαν την θερμοκρασία στο αεροδρόμιο», τόνισε ο άνδρας. 

 

Ο άνδρας τόνισε πως αφού επιβεβαιώθηκε πως η 38χρονη φίλη του είναι θετική στο πρώτο τεστ για τον κοροναϊό, ο ίδιος δέχτηκε τηλεφώνημα από νοσοκομεία της περιοχής.

 

«Μας είπαν να προσέχουμε, μας ρώτησαν αν έχουμε πυρετό, ενώ μας άφησαν και τα τηλέφωνά τους  για να τους πάρουμε πίσω σε περίπτωση που αισθανθούμε κάτι», τόνισε.

 

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στο Μιλάνο, ο φίλος της 38χρονης τόνισε πως δεν είδε κάποια συγκλονιστική αλλαγή εξαιτίας του κοροναϊού, ενώ οι αρχές εκεί εξέδωσαν οδηγίες λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

«Οι άνθρωποι δεν πανικοβλήθηκαν αμέσως, ενώ προς το τέλος του ταξιδιού πάρθηκαν κάποια μέτρα κυρίως όσον αφορά τα ΜΜΜ», ανέφερε ο ίδιος.

 

Το προφίλ της 38χρονης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 38χρονη είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είναι επιχειρηματίας και έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονίκης.

 

Το Σαββατοκύριακο, η 38χρονη είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην έκθεση μόδας της πόλης. Η ίδια επέστρεψε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με πτήση της «Ryanair».

 

Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ.

 

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους. Η νόσος παραμένει μία ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών» δήλωσε, νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search