ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στις φυλακές και αλλού ψάχνουν τους εντολείς των πληρωμένων εκτελεστών

Σε πληρωμένους εκτελεστές που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο έχουν στρέψει οι αστυνομικές αρχές την προσοχή τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τα στελέχη Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν εντολές εξόντωσης ή τουλάχιστον πληροφορίες για τους εντολείς της δολοφονίας από τις φυλακές.

Αναζητούν πληροφορίες για συζητήσεις που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία, ώστε να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή ή να γνωρίζουν ή ακόμα και να επαίρονται για τη διάπραξή της.

 Με βάση τα στοιχεία, το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα «συμβόλαιο θανάτου» που οι δράστες εκτέλεσαν με επιτυχία. Στόχος τους ήταν να βεβαιωθούν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα ζούσε μετά την επίθεση. Κι αυτό επειδή ο δημοσιογράφος δέχθηκε 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι έξι εξ αυτών κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη, προφανώς από κίνηση του θύματος να προστατευτεί, ενώ χαριστικές βολές ήταν οι δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Όπως ανάφερε ο ΣΚΑΪ, αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό, φαίνεται ότι ο οδηγός της μηχανής και ο δράστης που πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο, χωρίστηκαν περίπου 2 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Στο επίκεντρο οι κινήσεις διαφυγής των εκτελεστών
Οι αξιωματικοί αναλύουν τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων του δημοσιογράφου. Οπως εκτιμάται, οι δύο εκτελεστές χώρισαν μετά τη δολοφονία, όταν και άλλαξαν δήμο, ενώ είχαν σιγουρευτεί ότι δεν τους ακολουθούν. Σε σημείο που δεν βρισκόταν σε κοινή θέα, οι αξιωματικοί εικάζουν ότι ο εκτελεστής μπήκε σε άλλο όχημα, ενδεχομένως άλλαξε και ρούχα, ενώ ο οδηγός του σκούτερ ενδέχεται να εξαφάνισε τη μοτοσικλέτα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το σκούτερ να τοποθετήθηκε σε φορτηγάκι και να το πέταξαν στη θάλασσα ή και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Στελέχη των Αρχών έχουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών και ερευνούν τις κινήσεις αυτές προκειμένου να τους εντοπίσουν ακάλυπτους και κυρίως από τις προηγούμενες ημέρες, όπου και μπορεί να έγιναν πρόβες της δολοφονίας ή απόπειρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έως και πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν δηλωθεί κλοπές σκούτερ Beverly, διψήφιες στον αριθμό, οι οποίες και ερευνώνται. Οι Αρχές, επίσης, ερευνούν και σχετικές ενοικιάσεις. Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί ο αριθμός κυκλοφορίας του σκούτερ.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ
Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στη ζακέτα που φορούσε, έχει δεχτεί σφαίρα των εκτελεστών και επιχειρείται προσπάθεια ανάκτησης συνομιλιών ή πληροφοριών από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς.

Παράλληλα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλων των στελεχών κρίσιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δόθηκε μία συνολική εικόνα του οργανωμένου εγκλήματος σε επίπεδο ενεργειών και πρωταγωνιστών του. Δημιουργήθηκε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψης για την αποτελεσματικότερη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας, ανασυγκρότηση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως επίσης και εξοπλισμός τεχνολογικής υποστήριξης σε επίπεδα κοντά σε αυτά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search