ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ : Κίνδυνος να φτάσει η αναμονή για χειρουργείο στα δύο χρόνια

Η αναστολή τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω κοροναϊου θα οδηγήσει σε εκτίναξη της λίστας αναμονής χειρουργείων, προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί την κυβέρνηση να βρει λύση στο ζήτημα των ΜΕΘ, καθώς σε πολλά νοσοκομεία χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης έχουν μετατραπεί σε προσωρινές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με υποτυπώδη εξοπλισμό.

 

«Τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας μετατράπηκαν σε νοσοκομεία περίθαλψης μιας νόσου. Ακόμη και τώρα ισχύει η αναστολή τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

 

Λιγότερες οι ΜΕΘ

«Οι ΜΕΘ είναι λιγότερες των αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων παθήσεων. Κατά την κυβέρνηση λειτουργούν 1.100 και πλέον κλίνες, ενώ στη πραγματικότητα έχουμε 750, αντί για 3.500 κλίνες που έπρεπε να λειτουργούν με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια».

 

«Η κυβέρνηση λογίζει ως ΜΕΘ χειρουργικές αίθουσες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες κλινικών που έχουν μετατραπεί με υποτυπώδη εξοπλισμό. Παρότι τώρα είναι άδειες από διασωληνωμένους ασθενείς παραμένουν ως ΜΕΘ-COVID εν αναμονή του τρίτου κύματος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία

«Ειδικά στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας. Όμως εξ αιτίας αυτού συνεχίζουν να αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες ασθένειες», τονίζει.

 

«Για να χειρουργηθούν οι ασθενείς στο Δημόσιο Νοσοκομείο θα πρέπει να επιβαρυνθεί η υγεία τους και να καταλήξουν στα επείγοντα ως έκτακτα περιστατικά. Τα τακτικά ιατρεία δεν λειτουργούν για να εξετάζονται ασθενείς και να προγραμματίζονται τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις», προσθέτει.

 

Χωρίς ημερομηνία

«Οι υπάρχουσες λίστες χειρουργείων έπαψαν πιά να ισχύουν. Δεν εκδίδονται νέες. Οι ημερομηνίες που είχαν δοθεί για χειρουργείο ακυρώνονται Ειδοποιούνται οι ασθενείς ότι αναβάλλεται το χειρουργείο τους χωρίς να λαμβάνουν νέα ημερομηνία», υπογραμμίζει.

 

«Όσοι έχουν χρήματα χειρουργούνται στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι περιμένουν. Η λίστα αναμονής θα εκτιναχθεί πάνω από τα δύο έτη».

«Επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί λύση με τις ΜΕΘ. Τα τμήματα που φιλοξενούν τώρα τις προσωρινές ΜΕΘ να επανέλθουν για τον οργανικό σκοπό που φτιάχτηκαν. Χάνονται ασθενείς ευρισκόμενοι πολλά έτη σε λίστα αναμονής», κα.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας. Η απολογία του άλλοτε καλλιτεχν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη δημιουργίας των πιστοποιητικών εμβολιασμού υπογράμμισε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα ε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας 2019 στον Δήμο Πατρέων αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των 150 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται μία 15χρονη Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με πονοκέφαλο και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, με ανακοίνωσή του "καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένο από το μεσημέρι βρίσκεται έξω από το Νέο Λιμάνι, πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ιταλία - Πάτρα. Εξαιτίας της σημερινής κινητοποίησης δεν μπορεί να "δέσει" και να αποβιβάσει τους ταξι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search