ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τα ξενοδοχεία όπου εργάζονταν δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Άγνωστο πότε και πώς θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού περιγράφουν στο MEGA τη νέα, πολύ δύσκολη καθημερινότητά τους.

 

Η Βασιλική Βατούνα, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά της με τα 534 ευρώ. «Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο μου είναι κλειστό, εγώ παίρνω τα 534 τα οποία θα τα πάρω για τον Ιούνιο τέλος Ιουλίου, έναν μήνα μέσα. Με μικρά παιδιά, με πολλά μέλη χωρίς να εργάζεται άλλος».

 

«Μάχη» για επιβίωση

Η Ναταλία Βλασοπούλου, εποχική υπάλληλος στον τουρισμό, δεν δικαιούται καν το επίδομα των 534 ευρώ, αλλά ούτε το επίδομα ανεργίας. «Πήρα 400 ευρώ τον Μάρτη και 400 τον Απρίλη, τον Μάιο τίποτα. Ζω με ελεημοσύνη όπως με ακούτε, είναι όλα απλήρωτα, έκανα τα χαρτιά μου για τον Ιούνιο και δεν ξέρω αν το πάρω, κινδυνεύω να μου κόψουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο».

 

Και ο Παναγιώτης Μαμαής υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης στον τουρισμό. «Δουλεύω εποχικός σε ξενοδοχείο που φέτος δεν θα ανοίξει, είμαι με το ταμείο ανεργίας με 5μελή οικογένεια και φυσικά δεν έχω πληρώσει κανέναν λογαριασμό και υπάρχει και ένα δάνειο σπιτιού που πλέον θα γίνει κόκκινο δεν υπάρχει περιθώριο να πληρωθεί».

 

Επίδομα για τους εποχικά απασχολούμενους

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι εποχικά εργαζόμενοι οι οποίοι πέρσι απασχολούνταν σε ξενοδοχεία ή καταλύματα 12μηνης λειτουργίας και δεν έχουν επαναπροσληφθεί, δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν μόνοι τους δήλωση στο σύστημα «Εργάνη».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί, ολοκληρωμένες . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζοντα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, στα σχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Το λύκ
Image
Image

Search