ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τα ξενοδοχεία όπου εργάζονταν δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Άγνωστο πότε και πώς θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού περιγράφουν στο MEGA τη νέα, πολύ δύσκολη καθημερινότητά τους.

 

Η Βασιλική Βατούνα, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά της με τα 534 ευρώ. «Αυτή τη στιγμή το ξενοδοχείο μου είναι κλειστό, εγώ παίρνω τα 534 τα οποία θα τα πάρω για τον Ιούνιο τέλος Ιουλίου, έναν μήνα μέσα. Με μικρά παιδιά, με πολλά μέλη χωρίς να εργάζεται άλλος».

 

«Μάχη» για επιβίωση

Η Ναταλία Βλασοπούλου, εποχική υπάλληλος στον τουρισμό, δεν δικαιούται καν το επίδομα των 534 ευρώ, αλλά ούτε το επίδομα ανεργίας. «Πήρα 400 ευρώ τον Μάρτη και 400 τον Απρίλη, τον Μάιο τίποτα. Ζω με ελεημοσύνη όπως με ακούτε, είναι όλα απλήρωτα, έκανα τα χαρτιά μου για τον Ιούνιο και δεν ξέρω αν το πάρω, κινδυνεύω να μου κόψουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο».

 

Και ο Παναγιώτης Μαμαής υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης στον τουρισμό. «Δουλεύω εποχικός σε ξενοδοχείο που φέτος δεν θα ανοίξει, είμαι με το ταμείο ανεργίας με 5μελή οικογένεια και φυσικά δεν έχω πληρώσει κανέναν λογαριασμό και υπάρχει και ένα δάνειο σπιτιού που πλέον θα γίνει κόκκινο δεν υπάρχει περιθώριο να πληρωθεί».

 

Επίδομα για τους εποχικά απασχολούμενους

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι εποχικά εργαζόμενοι οι οποίοι πέρσι απασχολούνταν σε ξενοδοχεία ή καταλύματα 12μηνης λειτουργίας και δεν έχουν επαναπροσληφθεί, δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν μόνοι τους δήλωση στο σύστημα «Εργάνη».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τους άνω των 85 να έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και πάνω από 80.000 άνθρωποι να έχουν λά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search