ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων για την ημέρα αδέσποτων ζώων

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Η 4η Απριλίου 2020 όμως, ακόμα περισσότερο, και λόγω της πανδημίας και των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε,  θα πρέπει να λειτουργήσει ως επείγουσα υπενθύμιση όλων μας για τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των άστεγων ζώων που διαβιούν δίπλα μας, και είναι κι αυτά κομμάτι της κοινωνίας μας.
Ως Δήμος, έχουμε εντείνει ήδη τις ενέργειές μας εστιάζοντας στα θέματα σίτισης και διαρκούς παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων για όλη την περίοδο που ακολουθεί, αλλά και γενικότερα.

Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα πολύ ευαίσθητο και δύσκολο θέμα. Πρόκειται στην ουσία για μία ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα της κοινωνίας μας, και σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε ώστε να μην βρεθούν κι αυτά αποκομμένα κι αβοήθητα. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι σημαντική και η συνεργασία με τους εθελοντές της πόλης μας  που προσεκτικά συνεχίζουν το έργο τους.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλο τον Πατραϊκό λαό, και ζητάμε ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, να φροντίζετε και να στέκεστε δίπλα στα ζώα σας με υπευθυνότητα.
Μην τα εγκαταλείπετε απροστάτευτα, μην αυξάνετε τον αριθμό ταλαιπωρημένων αδέσποτων, δείξτε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά δεδομένα που έχουμε από την επιστημονική κοινότητα και τις μελέτες για την πιθανότητα μόλυνσης των ζώων συντροφιάς με το νέο κορωνοϊό, δεν προκύπτει αλληλεπίδραση ανθρώπων με ζώα συντροφιάς και δεν προκύπτει από τα ζώα συντροφιάς μετάδοση και διασπορά της νόσου στους ανθρώπους.
Συνεχίζουμε να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε σαν μέλη της οικογένειάς μας.
Η αρμονία σε κάθε κοινωνία χάνεται όταν υπάρχουν πεινασμένοι, άρρωστοι κι αβοήθητοι.
Και σ’ αυτό ακριβώς έχουμε εστιάσει.
 
Το πέρασμα της πανδημίας θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί, σοφότερους απέναντι στο ευρύτερο και ευαίσθητο αυτό πρόβλημα.

Θα πρέπει να μας βρει όλους, όρθιους και δυνατούς, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς μοίρασμα τροφίμων και συσσιτίων σε ανθρώπους. Μια κοινωνία που θα διασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα μισθούς ,που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ποσό συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ.Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομι . . .
LIFE STYLE

Οι Aγριες Μέλισσες επέστρεψαν πιο αποκαλυπτικές από ποτέ! Ένοχα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν εντάσεις στο τηλεοπτικό χωριό Διαφάνι.Aγριες Μέλισσες: Δευτέρα 25 Μα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέβη το απόγευμα, στο Λέχαιο Κορινθίας. Το αυτόματο αυτοκίνητο, από απροσεξία του οδηγού την ώρα που έβαλε μπρος τη μηχανή (έβαλε όπισθεν), τσούλησε προς τα πίσω, πέρασε έξω από . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Σφακίων και όχι μόνο έχει σκορπίσει ο θάνατος μαθήτριας Γυμνασίου.Για τον θάνατό της, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σφακίων αλλά και ο Σύλλογος Διδασκόν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

To Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» διοργανώνει στην Πάτρα, από τις 25 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2020, το μαραθώνιο τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon, για την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχεται στο θέμα του αφορισμού της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε σημερινή ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Όπως αναφέρει αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

            Τήν Τρίτη, 26.5.2020 τό βράδυ, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἀποδόσεως τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου μας, σέ ὃλους τούς Ἱερούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν θά τελεσθῇ Ἱερά Ἀγρυ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search