ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Aιγιάλεια: Άψογα λειτούργησε η Λαϊκή Αγορά του Δήμου

Με τρόπο υποδειγματικό λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 28/3/2020, η λαϊκή αγορά στο Αίγιο, επί της οδού Νικολάου Σουλιώτη, με τη συμμετοχή συνολικά 21 παραγωγών-πωλητών και σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορά στις ρυθμίσεις λειτουργίας λαϊκών αγορών μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, τόσο κλιμάκιο του Δήμου Αιγιαλείας όσο και ο Δημοτικός Αστυνόμος και αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγίου, πραγματοποιούσαν διαρκώς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων (5 μέτρα) και για την απόσταση των καταναλωτών από τους πάγκους (2 μέτρα). Παράλληλα έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου από πλανόδιους μη έχοντες άδεια και δικαίωμα συμμετοχής. Εξάλλου, ακούγονταν συνεχώς μηνύματα από μεγάφωνα του Δήμου και προφορικά, ως υπενθύμιση στους δημότες για να τηρούν τη νομοθεσία.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, είναι χαρακτηριστικό πως δεν σημειώθηκε καμία παράβαση, ενώ από παραγωγούς-πωλητές και καταναλωτές αξιοποιήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά). Αυτό δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιλαμβάνονται τη σημασία της τήρησης όλων των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί, ώστε να «φρενάρει» η διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Ροδόπουλο, συνεχάρη το Πρόεδρο παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Μαντζουράνη Θεόδωρο καθώς επίσης και τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου.
Τονίζεται πως στη λαϊκή αγορά θα διατίθενται, μέχρι νεωτέρας, μόνο είδη της διατροφικής αλυσίδας και όχι βιομηχανικά προϊόντα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιά . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μια μεγάλη διπλά τυφλή και τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, που εξέτασε κατά πόσο η υδροξυχλωροκίνη αποτρέπει την Covid-19 (όχι αν θεραπεύει . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πέρυσι, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο διάβαζα σαν μανιακή… Πάνω στο γραφείο υπήρχαν τέσσερεις τόμοι και, όποτε ξέκλεβα λίγο χρόνο από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, έπεφτα με τα μ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα της Alco για τον ΙΣΑ έδειξε ότι 1 στους 3 Έλληνες δεν ανησυχεί πλέον για τον κορονοϊό, με το 83% να συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Η αποδοχή της πολιτικής που ακολουθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας στις 16 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ. Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έχει ως εξής: "Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΜΕ συστηματικά πλέκουν το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης, ένας 85χρονος από το Περιστέρι δήμου Ήλιδας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το τρακτέρ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του σε αγροτικό δρόμο για
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search