ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Γονάτισαν" οικονομικά οι Δήμοι -Επιστολή του Θ. Παπαδόπουλου στον Υπουργό Εσωτερικών

Επιστολή  προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο  απέστειλε  ο  Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας  κ. Αθ. Παπαδόπουλος – Δήμαρχος Καλαβρύτων, μεταφέροντας το φρόνημα και την πρόθεση του επιτελικού Συλλογικού Οργάνου, όλων των Δήμων  της  Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, για την απόλυτη επίγνωση των ευθυνών που τους αναλογούν, τόσο σαν θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον δοκιμαζόμενο πολίτη, όσο και του κάθε ένα αιρετού ατομικά, που δηλώνει παρών σε αυτήν την μάχη, που από κοινού καλούνται όλοι  να δώσουνε,  στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Μετέφερε επίσης  ένα εξαιρετικά επείγον μήνυμα από το σύνολο των δεκαεννέα Δήμων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας - με τους οποίους  βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία -  σχετικά με την εξαιρετικά δυσχερή  οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι,  καθώς και την προβλεπόμενη επιδείνωσή της, αφού είμαστε  μόλις στην αρχή των επιπτώσεων της Πανδημίας.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι, με την παράταση έως τις 30/6 της είσπραξης  των ανταποδοτικών τελών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, πολύ σύντομα οι  Δήμοι θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στην παροχή και διεκπεραίωση ακόμα και αυτών των βασικών υπηρεσιών,  καθόσον  με το ποσό των 10.300.000 ευρώ της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων της χώρας μας, που πρόσφατα διατέθηκε, στους δεκαέξι από τους δεκαεννέα  Δήμους της Π.Δ.Ε., τα ποσά που αναλογούν είναι από  9.800  έως 19.800 ευρώ.

Τα ποσά αυτά  μετά δυσκολίας επαρκούν, ακόμα και για αυτήν την τόσο επείγουσα και επιβεβλημένη προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Επίσης, λόγω της οικονομικής αδυναμίας, οι Δήμοι αδυνατούν να απασχολήσουν έκτακτο και εποχιακό προσωπικό, το οποίο τώρα είναι απαραίτητο περισσότερο παρά ποτέ, αφού οι κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες, κλήθηκαν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των επάλξεων, στον δύσκολο αυτόν αγώνα, ανακουφίζοντας και συνδράμοντας τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και το σύνολο των πολιτών.

Επιπροσθέτως για τον ίδιο αυτό λόγο της οικονομικής αδυναμίας, δεν θα καταστεί  δυνατόν να επωφεληθούν, ούτε και από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για προσλήψεις προσωπικού κατά παρέκκλιση, σε μια περίοδο που αναμένεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων των Δήμων, να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων για λήψη ειδικής άδειας, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες/ ομάδες αυξημένου κινδύνου. 

Καταλήγοντας αναφέρει πως «όλοι οι ανωτέρω λόγοι, καθιστούν  αναγκαία την άμεση  επιπλέον οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Π.Δ.Ε.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  της  άμεσης αναστολής και παράτασης υποβολής των πάσης φύσεως  προθεσμιών και προσκλήσεων, όπως αυτής, της ενεργειακής αναβάθμισης των Δήμων κ.λ.π., αφού οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν χρονικά, υπό τις δεδομένες συνθήκες».
Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας σχολικός φύλακας τραυμάτισε τουλάχιστον 39 ανθρώπους με μαχαίρι σε ένα δημοτικό σχολείο της νότιας Κίνας σήμερα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.   Το κίνητρο του δράστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες σε χωριά της Ξηρομέρου, προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Αρχικά, χθες πρωινές ώρες, περί τις 06:30 από αστυνομικούς το . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή, με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη πληρωμή της περιβαλλοντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων στήριξης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που πέρασε και περνάει η Χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα φόβος σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα νοσο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search