ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στις Βρυξέλλες ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης

Στην αποστολή των Περιφερειών της Ελλάδας που βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιώντας συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, Φωκίων Ζαΐμης, συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Τα στελέχη της Κομισιόν κατά τις συναντήσεις που είχαν με τους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες προσπάθησαν να συμβάλλουν θετικά σε κάθε θέμα που τέθηκε υπόψη, ενώ άκρως εποικοδομητική και ενημερωτική ήταν η συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης στις τοποθετήσεις του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων την επιτακτική ανάγκη έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, καθώς θα προκύψει σημαντικό οικονομικό όφελος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, αλλά και πολύ σημαντική ενίσχυση της «πράσινης» στρατηγικής της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το αέριο είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές.

Επίσης, τόνισε την αντίφαση που υπάρχει σε διαφορετικές αφετηρίες αποφάσεων στα όργανα της Ε.Ε. όπως για παράδειγμα, αφενός να συγχρηματοδοτείται η μελέτη για το φυσικό αέριο στον αγωγό EAST MED αλλά να θεωρείται από άλλα χρηματοδοτικά ταμεία μη επιλέξιμα αντίστοιχα μικρότερα έργα μετά το 2023 για το ίδιο θέμα (αγωγός και δίκτυο φ. αερίου).

Ακόμα, ο κ. Ζαΐμης έδωσε έμφαση στην ανάγκη  αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ εστίασε και στον κανόνα  “de minimis” ο οποίος θα πρέπει να επανεξεταστεί όσον αφορά το μέγιστο ποσό. Για να επιτευχθεί, ωστόσο, αυτό, χρειάζονται ποιοτικές αλλαγές, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η στελέχωση των υπηρεσιών με το απαραίτητο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να δρομολογούνται γρήγορα και σωστά οι απαραίτητες διαδικασίες.

Παράλληλα, στα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων ήταν και οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η διατήρηση του περιβάλλοντος, των ωκεανών και της βιοποικιλότητας  είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Ευρώπης σήμερα» ανέφερε ο κ. Ζαΐμης, προσθέτοντας πως αυτή η στρατηγική θα πρέπει να συνδυαστεί και με τα πραγματικά προβλήματα περιοχών, όπως είναι για παράδειγμα, η διάβρωση των ακτών και οι ανάγκες εκσυγχρονισμού της άρδευσης στη Δυτική Ελλάδα. Στον απόηχο των επαφών στην Ε.Ε. ο κ. Ζαΐμης τόνισε: «Με στρατηγική, συντονισμένη δουλειά, συνεργασία και όραμα θα γυρίσει σελίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

Σημειώνεται πως θετική ήταν επίσης και η παρουσία και οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στα όργανα της CPMR αλλά και με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας, για συναφή προβλήματα και πρωτοβουλίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search