ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Απαραίτητη η σύσταση διαδημοτικού φορέα για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου»

Η θέση του σπιράλ για το θέμα και μια σχετική πρωτοβουλία


Είναι ήδη έτοιμο, εν έτει 2020, αυτό που ως ιδέα πρωτακούστηκε το 1963 και άρχισε να κατασκευάζεται το 2006: το περίφημο φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Με την αποπεράτωση του φράγματος, την έμφραξη του ποταμού και την κατάκλιση του ταμιευτήρα ξεκίνησε η σταδιακή δημιουργία της τεχνητής λίμνης Αστερίου, πλημμυρίζοντας το χώρο στον οποίο βρισκόταν το παλιό, απαλλοτριωμένο και ερημωμένο ήδη από το 2009, χωριό Τόσκες.


Καθαρό και υγιεινό νερό, έτοιμο να αξιοποιηθεί για ύδρευση και άρδευση περιοχών της Αχαΐας έχει ήδη συγκεντρωθεί στο φράγμα και… αναμένει. Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση ενός διαδημοτικού φορέα που θα διαχειρίζεται το νερό, με συμμετοχή των Δήμων που πρόκειται να υδροδοτηθούν από το φράγμα: Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων.
Ο Δήμος Πατρέων δεν δείχνει, όμως, διατεθειμένος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω της ιδεοληπτικής άρνησης της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί και να συναινέσει. Μόνο που ο χρόνος πιέζει, οι όμοροι Δήμοι αποφασίζουν, η λύση είναι μονόδρομος και η υδροδότηση της Πάτρας δεν μπορεί να εμποδίζεται.


Η λειτουργία του φράγματος με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου αγαθού και η εξασφάλιση νερού, άριστου σε ποιότητα και άφθονου σε ποσότητα, για όλους τους δημότες της Πάτρας παραμένουν οι πρώτιστοι στόχοι. Και οι στόχοι αυτοί εξυπηρετούνται από την άμεση σύσταση της απαραίτητης διαδημοτικής επιχείρησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Κάθε μέρα κωλυσιεργίας καθυστερεί την προς όφελος των δημοτών αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού για την περιοχή μας έργου.
Το σπιράλ θεωρεί ύψιστης σημασίας τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το συντομότερο δυνατό και τη λήψη σχετικής απόφασης. Για το λόγο αυτό η δημοτική ομάδα της παράταξης στήριξε σύσσωμη την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και η σχετική συζήτηση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» για τον κορωνοϊό, δήλωσε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambrid . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες. Με ενότητα και ομοψυχία δίνουμε τη μάχη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από τον κάτοχό του ο οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο "αέρα" βρίσκονται 40 εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι οποίες είχαν προσληφθεί με συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr οι συμβ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search