ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Θ. Βασιλόπουλου


Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, με την συμμετοχή των μελών των ομάδων έργου των προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας INCUBA και BALKANET.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη των δύο ευρωπαϊκών έργων της Περιφέρειας και εξετάστηκε η δυνατότητα  εμπλοκής και ενεργοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία ενός σήματος προσδιορισμού της περιφερειακής ταυτότητας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την αγροδιατροφή και το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.  
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλειος Μιχαλόπουλος, η υπάλληλος του τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, Καλλιόπη Αγγελή, ο υπεύθυνος των δύο έργων  Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, τα μέλη των ομάδων έργου Πελαγία Νικολούτσου (INCUBA) και Αικατερίνη Σωτηροπούλου (BALKANET).
Το έργο INCUBA
Το έργο CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS (INCUBA)–Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες αποτελεί συνέχεια του στρατηγικού έργου Fooding της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κεφαλαιοποιεί τα αποτελέσματα του. Βασικός σκοπός του έργου είναι η δημιουργία θερμοκοιτίδων για την υποστήριξη νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων  του αγροδιατροφικού τομέα.
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετέχουν  επίσης το Επιμελητήριο Ηλείας, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Απουλίας καθώς επίσης το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι – CIHEAM που συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία σε επίπεδο Μεσογείου με τίτλο Mediterranean Innovation Partnership (MIP) με κύριο στόχο την υποστήριξη νέων μοντέλων θερμοκοιτίδας.
Ειδικότερα το έργο αποσκοπεί: α) στην αναζήτηση και επιλογή καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, β) στην εκπαίδευση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, γ) στην διασύνδεση και ταίριασμα επιχειρήσεων με άλλες ΜΜΕ, συνεργατικές και κοινωφελείς επιχειρήσεις, δ) στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για καινοτόμες ιδέες, ε) σε δράσεις διασύνδεσης με δυνητικούς επενδυτές. Παράλληλα θα δημιουργηθεί υποστηρικτικά ένα οικοσύστημα καινοτομίας (Δίκτυο υποστηριζόμενο και από διαδικτυακή πλατφόρμα) με στόχο την ενεργοποίηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της καινοτομίας (Θεσμικοί φορείς, ΜΜΕ, συλλογικά όργανα, ερευνητικά κέντρα, επενδυτές κλπ).
Η κύρια δράση του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία μιας θερμοκοιτίδας αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην Πάτρα, η οποία θα φιλοξενήσει για διάστημα τριών μηνών δέκα καινοτόμες ιδέες,  προερχόμενες από τον αγροδιατροφικό τομέα με στόχο οι ιδέες αυτές να μετεξελιχθούν σε επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρήσεις. Στο διάστημα του τριμήνου οι επιχειρήσεις θα έρθουν σε επαφή με μέντορες και εκπαιδευτές και θα λάβουν καθοδήγηση σε θέματα marketing και επικοινωνίας, επιχειρηματικής δικτύωσης, νέων τεχνολογιών, διοίκησης και διαχείρισης γεωργικών-οικονομικών θεμάτων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Παράλληλα θα υλοποιηθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, δράσεις που περιλαμβάνουν τα εξής:
Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε Πάτρα και Αγρίνιο με σκοπό την παροχή πληροφοριών για το έργο και τις δράσεις του.
Δημιουργία ενός Περιφερειακού Δικτύου του έργου INCUBA από θεσμικούς φορείς, ΜΜΕ, συλλογικά όργανα, ερευνητικά κέντρα, επενδυτές.    
Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εξέλιξη του έργου, τις δράσεις του και τη λειτουργία των θερμοκοιτίδων σε Ελλάδα και Ιταλία.
Δημιουργία ενός οδηγού – προτύπου για τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές δημιουργίας ενός σήματος προσδιορισμού της περιφερειακής ταυτότητας σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αγροδιατροφή.

Το έργο BALKANET
Το έργο “BALKANET - Βαλκανικό δίκτυο ιδεών αειφόρου καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υλοποιείται από κοινού από έξι εταίρους οι οποίοι προέρχονται από τρεις χώρες της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία) και εστιάζει  στην βελτίωση του δυναμικού καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, αντιμετωπίζοντας κάποιες από τις κοινές προκλήσεις της περιοχής. 
Το έργο αποσκοπεί: α) στην διερεύνηση, ανάλυση, ανταλλαγή των υφιστάμενων καλών πρακτικών στον αγροδιατροφικό τομέα και αξιοποίηση των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου, β) στην δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας μεταξύ δημόσιων / ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων και τοπικών επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα προσαρμογής των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων που καινοτομούν. γ) στην ευαισθητοποίηση, μεταφορά γνώσεων και ενίσχυση της κοινής αντίληψης σχετικά με τη σημασία των βιώσιμων επιχειρηματικών καινοτομιών στον αγροδιατροφικό τομέα στην περιοχή της Βαλκανικής-Μεσογείου. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε σήμερα 72χρονος , που ημερών διαγνώστηκε με κορονοϊό στη Ζάκυνθο. . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της τηλεργασίας, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, λούστηκε από σαμπάνιες και σε δηλώσεις του αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του που έφυγε νωρίς από την ζωή.Πα . . .
LIFE STYLE

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2 Night Show ήταν η Κάτια Ζυγούλη το βράδυ της Τετάρτης. Το πρώην μοντέλο που κάνει επιλεγμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις, προσχώρησε σε μία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με γνώμονα την προσφορά νέων ευκαιριών και προοπτικών ανάπτυξης τόσο στον Λιμένα Πατρών όσο και στην ευρύτερη περιοχή, υπεγράφη σήμερα (02/07) μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και του Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και ειδικών τροχονομικών ελέγχωναστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου –Ιωαννίνων, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2020, στην Ιόνια Οδό,βεβ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με τραυματισμούς σημειώθηκε σήμερα μετά τη 1 το μεσημέρι  στη Γούναρη και Σισίνη. ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο νεαρός οδηγός του δικύκλου και η νεαρή συνεπιβάτιδ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search