ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. Ντρίνιας: Σοβαρές αυθαιρεσίες συντελούνται στους δημόσιους χώρους

Σε προηγούμενες ερωτήσεις μας έχουμε συχνά αναφερθεί σε σοβαρές αυθαιρεσίες που συντελούνται στους δημόσιους χώρους της πόλης. Σε προφορικές μας παρεμβάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και προσωπικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους έχουμε ιδιαίτερα επισημάνει αυθαιρεσίες που αφορούν στο παραχωρημένο θαλάσσιο μέτωπο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι αν το θαλάσσιο μέτωπο δεν προστατευτεί από την αρχή, θα λεηλατηθεί από κάθε μικρό και μεγάλο συμφέρον που το ορέγεται. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε τον Απρίλιο του 2019 ότι δεν θα άφηνε αναπάντητες τις αυθαιρεσίες στην περιοχή.

Δέκα σχεδόν μήνες μετά, οι ήδη συντελεσμένες αυθαιρεσίες στην Ηρώων Πολυτεχνείου εξακολουθούν να υφίστανται: αποψίλωση δημοτικού πρασίνου και κατάληψη του χώρου με κατασκευή παταριών τραπεζοκαθισμάτων, παράνομες κατασκευές και κατάληψη πεζοδρομίων ή θέσεων στάθμευσης προς την πλευρά της μαρίνας, επισφαλείς στατικά κατασκευές, καταστρεπτικό κλάδεμα και αποξήρανση μεγάλων δέντρων για να τοποθετηθούν τέντες, κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα, ένα ντόμινο νέων αυθαιρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει αφού κανένας δεν τιμωρείται. Η αδιαφορία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, παρά τις προφορικές μας αναφορές, είναι κραυγαλέα. Η, δε, πολιτική αδιαφορία των αντιδημάρχων αλλά και του Δημάρχου προσωπικά (ο οποίος γνωρίζουμε ότι έχει ενημερωθεί και από κατοίκους της περιοχής) ξεπερνάει τα συνήθη όρια αδιαφορίας των αιρετών όταν είναι να «σπάσουν αυγά» και κατεστημένες νοοτροπίες. Επιπλέον, έχουμε ζητήσει, με γραπτή μας επιστολή από τις 30/10/2019, επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό και το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν για πολεοδομικές παραβάσεις αδειοδοτημένων από το Δήμο επιχειρήσεων και εντελώς αδικαιολόγητα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Ρωτάμε, λοιπόν, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο:

• Έχουν εκδώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου άδειες για αυτές τις παρεμβάσεις στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου;

• Έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι και αν ναι, τι αποτέλεσμα είχαν ή τι μέτρα αποκατάστασης έχετε λάβει;

• Ποια είναι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, αν έχουν καν επιβληθεί, και τι ποσό έχει εισπραχθεί;

• Η ανοχή σε αυτήν την κατάσταση είναι ενδεικτική της μελλοντικής «αξιοποίησης» που φαντάζεστε για το θαλάσσιο μέτωπο;

Για τη Δημοτική Κίνηση «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ»

Θεόδωρος Ντρίνιας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search