ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο επίκεντρο σύσκεψης στην ΠΔΕ τα τμήματα σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών που καταργήθηκαν

Τη δυνατότητα επανεκτίμησης της λειτουργίας κάθε νέου Τμήματος ή νέας Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που ανεστάλη ή ακυρώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη εργασίας συμφώνησαν και από κοινού δήλωσαν τα εξής:

«Η δυνατότητα επανεκτίμησης της λειτουργίας όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, στα σημεία όπου αυτά σήμερα βρίσκονται ή προγραμματιζόταν να λειτουργήσουν, αποτελεί κοινή και εδραία πεποίθηση όλων μας.
Σήμερα αποφασίσαμε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από απόφαση της Συγκλήτου, θα υποβάλλει εκ νέου τους σχετικούς φακέλους στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι οικείοι Δήμοι θα παράσχουν κάθε αναγκαία στήριξη σε υποδομές, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι άρτια.

Καλούμε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στηρίξει από την πλευρά της, οικονομικά αλλά και με ενίσχυση σε μέλη ΔΕΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμβάλλοντας με τη σειρά της στη λειτουργία των νέων Τμημάτων, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία όλων των Σχολών και Τμημάτων του».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search