ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η παρέμβαση των εκπαιδευτικών της "Αντίστασης Πολιτών" στο περιφερειακό συμβούλιο

Στις 22 Ιανουαρίου 2020 στα πλαίσια της 1ης τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκδήλωσαν την διαμαρτυρία τους στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας αλλά και εντός της συνεδρίασης.
Ακολούθησε συνέντευξη από τα Δ.Σ. των 5 ΕΛΜΕ (διδασκαλικοί σύλλογοι Αχαΐας, η Α ́ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας, ή Α ́ & Β ́ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ηλείας καθώς και οι σύλλογοι δασκάλων & Νηπιαγωγών Αχαΐας) και στην συνέχεια εκτός ημερήσιας διάταξης ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου τέθηκαν τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κορυφαίο το επίδικο θέμα της ασφάλειας των εκατοντάδων συναδέλφων που μετακινούνται σε πολλά σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις.

Επισημάνθηκε ότι αυτό το πρόβλημα καθώς και όλα τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, όπως τα κενά στα σχολεία λόγω των μη διορισμών επί μια δεκαετία, την μη πραγματοποίηση μεταθέσεων, η λειτουργία των σχολείων με χιλιάδες αναπληρωτές που αντικαθιστούν πάγιες θέσεις σε οργανικά κενά, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, αλλά και οι δρόμοι «καρμανιόλες», έχουν κοινή ρίζα, τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης από τους εκπροσώπους που τοποθετήθηκαν ότι αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι εργατικά ατυχήματα διότι συντελούνται εν ώρα καθήκοντος και συμβαίνουν κατά την διάρκεια της προσέλευσης και αποχώρησης στον τόπο εργασίας και κακώς δεν το γνωρίζει η
πολιτεία που αντιμετωπίζει τον εκπαιδευτικό ως μηχανή με συγκεκριμένη ωριαίο διδακτική υποχρέωση και μάλιστα όπου δη.

Ακολούθησε συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται για τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν κείμενο αιτημάτων – διεκδικήσεων που αποτέλεσε σχέδιο απόφασης με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να δώσει λύσεις. Τα αιτήματα που αφορούν κεντρικές κυβερνητικές διεκδικήσεις όπως (διορισμοί, μεταθέσεις ) κ.ά, είναι υπόθεση της Κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας για τα οποία είχαμε την δέσμευση του περιφερειάρχη ότι σύντομα θα διαβιβαστούν ως αιτήματα όλης της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας.
➢ Ως εργαζόμενοι διεκδικούμε πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια κατά την μετακίνησή μας προς το χώρο εργασίας μας. ➢ Διεκδικούμε την στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό με διορισμούς και μεταθέσεις σε νομούς, που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν ανάγκες και κενά στα σχολεία κάθε χρόνο. ➢ Θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί ο νόμος που ορίζει πως ο τόπος εργασίας των εκπαιδευτικών οφείλει να γίνεται και τόπος κατοικίας. ➢ Διεκδικούμε το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής μας με υπηρεσιακά μέσα μετακίνησης ή με δημόσια υπεραστικά μέσα σε περιοχές απομακρυσμένες. ➢ Διεκδικούμε την χορήγηση επιδόματος δυσπρόσιτων περιοχών
και μετακίνησης ➢ Διεκδικούμε την οικονομική διευκόλυνση εργαζομένων για την
μετακίνησή τους ➢ Διεκδικούμε από την υπηρεσία να χρησιμοποιεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να μην ωθεί τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο και ανασφάλεια.

Εκπαιδευτικοί της Αντίστασης πολιτών Δυτικής Ελλάδας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα επιβεβαίωσε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του. Ο ασθενής, κάτοικος Ρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωση της, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αναφέρει:Ανακοίνωση της Περιφέρειας μας πληροφορεί ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κηρύσσονται σε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, από 50% που ήταν μέχ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιούλη στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.Αιτήμα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ πένθος για τον γνωστό Πατρινό επιχειρηματία Γιώργο Κοτοπούλη, καθώς έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη του μητέρα Γιοβάνα. Η εκλιπούσα είχε διατελέσει διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών στο Δήμο Πατ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search