ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι δυσοίωνες εξελίξεις για την Πατρών-Πύργου

Προκαλεί η ανακοίνωση του αρμόδιου για την κατασκευή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου Υπουργού κ. Καραμανλή. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται σε γεγονότα, όπως η απένταξη του συγκεκριμένου έργου το 2013, σαν να μην ήταν το κόμμα του στην κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί υποκριτικά αναγνωρίζει το δίκιο των διαμαρτυρόμενων για το νέο πάγωμα των εργασιών, όχι μόνο γιατί επιβάλλει διόδια σε έναν δρόμο που ήδη κατασκευάζεται  με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά το κυριότερο γιατί δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που στοιχίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές. 

Η χαριστική απεμπλοκή της Ολυμπίας Οδού από την κατασκευή του δρόμου, δηλαδή η αποδοχή της άρνησης της κοινοπραξίας να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα, συμπληρώνεται σήμερα με το δωράκι της απευθείας ανάθεσης και την είσπραξη διοδίων πριν ολοκληρωθεί ο δρόμος και για διάστημα 20 ετών. Το συνολικό κόστος δε, του δημοσίου χρήματος διογκώνεται αφού περιλαμβάνει εκτός από το κόστος κατασκευής και το κόστος αποζημίωσης των ήδη εγκαταστημένων εργολάβων. Η ολοκλήρωση του έργου παραπέμπεται στο τέλος της επόμενη δεκαετίας και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας απορούν κι οργίζονται για τη μεθόδευση που ακολουθείται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λίγοι και αρεστοί της κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία της ΩΡΑ Πατρών συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 στη ΒΙΠΕ με σκοπό την κατασκευή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν και απαραίτητη και αναγκαία για όλους τους προαναφερόμενους λόγους οι οποίοι έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς και δυστυχώς με τραγικό τρόπο όλα τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες δυστυχήματα και πολύτιμες ανθρώπινες απώλειες.

Ωστόσο, η κινητοποίηση δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και για αυτόν τον λόγο εκτιμούμε ότι είναι ελάχιστα αποτελεσματική.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που αναλογεί στο μέγεθος του προβλήματος είναι η διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης και κινητοποιήσεων που θα τύχει της έγκρισης των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων που εμπλέκονται αλλά και των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης αποδοχής με αίτημα τη συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 10:00 π.μ. θα ανοίγουν από αύριο, Παραεσκευή τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και του Νομού Αχαΐας γενικότερα καθώς είναι ένα από τα μέτρα τα οποία προβλέπονται στο επίπεδο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ματιά μόνο στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αρκεί για να σχηματίσουμε μια αποκαρδιωτική εικόνα. Η ΕΕ έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο κύμα τ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 21.242 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 26.688 μολύνσεις . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ευανθία Σακοβέλη.Τον Μάρτιο του 2019 είχε χάσει την 59χρονη κόρη της  Πένυ Σακοβέλη, επίσης εκπαιδευτικό.Η κηδεία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον δικό της «Γολγοθά» για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών ζει μια πολύτεκνη οικογένεια στην τοπική κοινότητα Μυρτιάς. Επί καθημερινής βάσεως τα μέλη της προσπαθούν να επιζήσουν ελλείψει όλων των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

          Τήν Τετάρτη 21.10.2020, ἑορτή τῆς Ἀνακομιδῆς τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου πατρός ἡμῶν Χριστοδούλου, τοῦ ἐν Πάτμῳ, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ἐτέλεσε τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε σήμερα στον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του, ανακατασκευασμένο το κτίριο της πρώην εμπορικής σχολής, στη γωνία των οδών Κορίνθου και Μανιακίου και στο οποίο θα λειτουργήσει ο ν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search