ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας, τα δύο θέματα για την Πατρών – Πύργου και το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣ Π. Κουνάβης, δεν μπορούσαν να συζητηθούν δύο κρίσιμα ζητήματα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, καθώς η συζήτηση για τη Β βάση Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, διήρκεσε έξι ώρες!

ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ 

Ερωτηθείς για τη θέση του δήμου, σε ότι αφορά το θέμα του φράγματος, ο κ. Κουνάβης, είπε ότι η δυτική Αχαΐα, ζητά άμεσα τη λειτουργία και τη σύνδεσή του με την περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την παλαιότητα του δικτύου και τη λειψυδρία. Σε ότι αφορά τη λειτουργία του φορέα είπε: “Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει ένας διαδημοτικός φορέας με την ευθύνη των δήμων για τη διανομή του νερού, αλλά το κόστος λειτουργίας δεν μπορούμε να το “σηκώσουμε”. Εκεί θα πρέπει να βρεθεί η λύση, με πρωτοβουλία σε τραπέζι διαλόγου όπου θα πρωτοστατήσουν οι δήμοι”, σημείωσε ο Π. Κουνάβης.

ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ

Ερωτηθείς για τη σημερινή κινητοποίηση, είπε ότι θα είναι εκεί, εκπροσωπώντας τον δήμο δυτικής Αχαΐας, τονίζοντας ότι παραμένει πάγιο αίτημα η νότια χάραξη, ενώ ο δήμος θα ασκήσει πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις διότι η υπάρχουσα μελέτη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην έδρα του δήμου και τα χωριά.

Επίσης, ο κ. Μυλωνάς, αποκάλυψε, ότι ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, δεν θα αρκεστεί μόνο στο ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών, αλλά έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί και άλλα υπουργικά στελέχη για να συζητήσει και προωθήσει σοβαρά ζητήματα του δήμου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με μια νέα γερμανο-κινεζική επιστημονική μελέτη, 2,6 φορές μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας στην επιφάνεια του φεγγαριού σε σχέση με τα αντίστοιχα στο Διεθνή Διαστη . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H ταινία «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, ήταν η μεγάλη νικήτρια του φετινού, 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Εκτός από το Χρυσό Διόνυσο, η ταινία απέσπασε τέσσερις τιμητικ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια του νέου ετήσιου θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το «Ίδρυμα Λήδας, Ναν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και γι αυτό δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση», αναφέρει, σε σημερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα σημάδια που θα σε κάνουν να αναγνωρίσεις μία μαύρη χήρα εξηγεί η η αραχνολόγος Μαρία Χατζάκη. Όπως λέει η ίδια, η αράχνη αυτή προκαλεί τα λεγόμενα δήγματα και υπάρχει στην Ελλάδα και αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαία Χριστίνα Χριστοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, αποχαιρέτησε την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, από το Αίγιο, που έσβησε λίγες
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search