ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση της "Ώρας Πατρών" για το κτίριο της Κανακάρη

Σε κατάθεση ερωτήματος προς τους Προέδρους του Κοινωνικού Οργανισμού και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Τουλγαρίδη και κ. Γεροπαναγιώτη προχωρά σήμερα η δημοτική παράταξη "ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ" σχετικά με κτίριο της οδού Κανακάρη, το οποίο ανήκει στο Δήμο Πατρέων και από το 1996 δεν αξιοποιείται.

Η επιστολή με το ερώτημα της παράταξης αναφέρει:

Επί της Κανακάρη 180, ακριβώς δίπλα στην γωνιακή πολυκατοικία Γούναρη και Κανακάρη στο δεξί μας χέρι, βρίσκεται νεοκλασικό με ισόγειο κα πρώτον όροφο σε άθλια κατάσταση και η στοά του υποστηρίζεται από σιδεροκατασκευή για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα από ενδεχόμενη κατάρρευση.

Στην πόρτα γράφει μια πινακίδα ''Δωρεά εισαγγελέα Παναγιώτη Αργυρόπουλου''.

Σε ερώτημα μας στην μεγάλη διαδικτυακή ομάδα Patras Memories/Αναμνήσεις από την Παλιά Πάτρα, ο εκ των διαχειριστών Άρης Μπετχαβάς , απάντησε ότι είναι διατηρητέο από το 1983. Δέκα χρόνια αργότερα αγοράστηκε από τον Δήμο Πατρέων με 36 εκατομμύρια δραχμές, χρήματα που πρόσφερε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αργυρόπουλος με σκοπό να αξιοποιηθεί σαν Κέντρο Κοινωνικών και Πνευματικών υπηρεσιών με την ονομασία ''Αργυροπούλειο Κέντρο''.

Το 1996 ο Δήμος προχώρησε σε εξώσεις των μισθωτών με σκοπό την αποκατάσταση. Έκτοτε εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.

Το 1999 , τρία χρόνια πριν τον θάνατό του ο δωρητής με ιδιόχειρη επιστολή στον τότε δήμαρχο Ευαγ. Φλωράτο, παρουσίασε το κόστος αποκατάστασης και την δέσμευσή του για πληρωμή του μισού ποσού εξ ιδίων πόρων.

Οι εσωτερικές οροφογραφίες βρίσκονται σε αθλία πλέον κατάσταση από την διάβρωση των νερών.

Παρακαλούμε να μελετήσετε το θέμα και να ενημερώσετε για τις σκοπούμενες άμεσες ενέργειές σας.

Εκ μέρους του συντονιστικού της δημοτικής παράταξης ''Ώρα Πατρών''/Γιώργος Ρώρος

- Γρηγόρης Μαρκέτος, παιδίατρος

μέλος διοίκησης Κοινωνικού Οργανισμού

- Δημήτρης Παπαδόπουλος, μουσειολόγος

αν. μέλος διοίκησης Πολιτιστικού Οργανισμού

Η επιστολή διαβιβάστηκε και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή το κτίριο βρίσκεται στην κυριότητα του Δήμου Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Αυξήσεις έως 252 ευρώ μηνιαίως σε 1.000.000 συντάξεις και σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε στα "Παραπολιτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Ανοικτή επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, απέστειλε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, εκφράζοντας την υποστήριξή της στους δημιουργούς, με αφορμή τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Βύρα Σουρτζίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, με θύμα έναν 34χρονο οδηγό φορτηγού. Tο βαρύ όχημα ετοιμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

 Η επιδημία του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και έχει προσβάλει πάνω από 1.300 σε όλο τον κόσμο. Ο ιός έ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στην περιοχή μας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία για την ανάγκη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί έναν μεγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η ξεκάθαρη θέση για την συγκρότηση προεδρείου των κλαδικών σωματείων είναι: "αναλογικό - αντιπροσωπευτικό προεδρείο". Δηλαδή η κάθε παράταξη ανάλογα με τις ψήφους που πήρε, να έχει την ανάλογη θέση ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού σε συνεργασία με τους, αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος από την
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search