ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση της "Ώρας Πατρών" για τις λαϊκές αγορές

Παρέμβαση της "Ώρας Πατρών":

Δεν ξέρουμε εάν είναι ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή με την εικόνα που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές της πόλης αλλά μπορούμε να τη διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι οι παραγωγοί, οι έμποροι, οι περίοικοι και οι δημότες της Πάτρας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία κάθε οργανωμένης παρέμβασης από την πλευρά του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία και την ανακούφιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την περιστασιακή πύκνωση του υπαίθριου εμπορίου και την αποκοπή κομβικών αρτηριών από το οδικό δίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος νόμος 4497/2017 ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό και την αδειοδότηση και τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να δώσει λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα, που δημιουργούνται, όμως, ακριβώς από την απουσία παρέμβασής της.

Να θυμηθούμε την υπερβολική επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των χριστουγεννιάτικων μπουναμάδων στην Τριών Ναυάρχων και την παρουσία άσχετων με το εορταστικό κλίμα επαγγελματιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, την εικόνα της εμποροπανήγυρης κάτω από τον Άγιο Ανδρέα κατά τις ημέρες του εορτασμού του Πολιούχου, αλλά και την καθημερινή εικόνα των λαϊκών αγορών οι οποίες έχουν χάσει κάθε έννοια του σκοπού για τον οποίο καθιερώθηκαν. Το είδος των εμπορευμάτων, οι κάθε λογής δραστηριοποιούμενοι στον χώρο, αλλά και η απουσία επαρκών υποδομών καθιστούν τις λαϊκές αγορές βάρος στις γειτονιές που τις φιλοξενούν, με δικαιολογημένη πολλές φορές αγανάκτηση των περιοίκων.

Θα έχει την ευκαιρία στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο να απολογηθεί ο κ. Πελετίδης για τα πεπραγμένα του Δήμου στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού η "ΩΡΑ Πατρών" θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Ωστόσο, η απουσία, έως σήμερα, παρέμβασης καταδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή στερείται οράματος και συγκεκριμένου σχεδίου για την Πάτρα. Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και στον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή, και καταψηφίσαμε, γιατί  επαναλαμβάνει τη συντηρητική οπτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών και στερείται αναπτυξιακής προοπτικής εξοβελίζοντας τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γεωργίου Παπασίμου *Οι δραματικές εξελίξεις στη Λέσβο, με την εξέγερση κυρίως Αφγανών που ζουν στο κολαστήριο της Μόριας, οι επιθέσεις και η καταστροφή στο νοσοκομείο της Λέρου . . .
LIFE STYLE

Η Δανάη Μιχαλάκη, ως Δρόσω στις Άγριες Μέλισσες, έχει προκαλέσει χαμό στο Διαφάνι με τον απαγορευμένο έρωτα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Τι γίνεται, όμως, όταν ο κόσμος μεταφέρε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό.  Οι ίδιες πληροφοφίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο ε . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι διατροφικές συστάσεις όσον αφορά στην κατανάλωση αυγού διχάζονται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Το τοπίο φαίνεται να ξεδιαλύνει μια νέα εκτενής μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο America . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αποφάσισε ομόφωνα, επί των παρόντων, την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας (ΕΙΝΑ), ζητώντας την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον εν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των νέων δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από και προς την Κ. Αχαΐα, από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πιστή στις δε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search