ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: Η δημοτική αρχή για την υπογειοποίηση του τρένου

«Ενωμένοι σαν γροθιά, μπορούμε να πετύχουμε ό,τι διεκδικούμε», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στους συγκεντρωμένους κατοίκους χθες, Κυριακή το πρωί, σε ξενοδοχείο του Καστελλόκαμπου με θέμα τις εξελίξεις σε σχέση με την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την υπογειοποίηση από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

Στην συγκέντρωση, ήταν παρών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κάλεσε την πόλη να είναι ενωμένη σαν μια γροθιά, για να καταφέρει να πετύχει όσα διεκδικεί και δικαιούται.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Σ' αυτή την αίθουσα έχουμε βρεθεί πολλές φορές κι έχουμε μιλήσει για την ανάγκη, να κατασκευαστεί υπόγεια η σιδηροδρομική γραμμή. Να έχουμε τον προαστιακό μας κι ένα γραμμικό πάρκο.

Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, με επιμονή, απέναντι στην επιφανειακή χάραξη που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα από την σημερινή. Είναι μια βαριά κατασκευή, κλειστή, με ηχοπετάσματα και καμία σχέση δεν θα έχει με τη σημερινή σιδηροδρομική γραμμή και όπως λένε χαρακτηριστικά τεχνικοί του ΟΣΕ, «δεν θα περνάει ούτε γάτα». Αυτή το έργο προορίζουν για την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Εμείς θέλουμε να ισχύουν τα αυτονόητα και τα αυτονόητα είναι αυτά που εφαρμόζονται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τους… αρέσει και την επικαλούνται συνεχώς. Η υπόγεια διέλευση μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε το υπέδαφος, αλλά και την επιφάνεια με την δημιουργία ενός πάρκου. Δεν είναι ένα έργο που μπορείς να το αλλάξεις μετά από μερικά χρόνια, αν δεν σου αρέσει. Είναι ένα έργο που θα κρατήσει αιώνες, όπως αιώνες κρατάει η υπάρχουσα χάραξη και γραμμή. Απέναντί μας πριν πέντε χρόνια, ακούγαμε τα ίδια που ακούμε τώρα από τη νέα κυβέρνηση στις συναντήσεις που είχαμε μαζί της, δηλαδή περί μεγάλου κόστους της υπογειοποίησης, άρα και αδύνατον να γίνει. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι το έργο δεν έχει κόστος ή ότι δεν έχει τεχνικές δυσκολίες, αλλά είναι τα ίδια ζητήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και λύθηκαν ή λύνονται. Παρακάμφθηκαν όλες οι πόλεις και κωμοπόλεις και όπου η γραμμή πέρασε μέσα από πόλεις, πέρασε υπόγεια. Την Πάτρα γιατί την εξαιρούν; Γιατί έχει κόστος, λένε. Γιατί από τις άλλες πόλεις που κατασκευάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή υπόγεια, δεν είχε κόστος;

Απλώς, τους τελείωσαν τα χρήματα και αποφάσισαν ότι από την Πάτρα θα περάσει επίγεια το τρένο.

Πήγαμε στην συνάντηση που είχαμε προ ημερών με τον Υπουργό και αντί για διάλογο, μας ανακοινώθηκε μια απόφαση (έτσι εννοούν τον διάλογο στην κυβέρνηση), που έχει σχέση με το αρχικό σχέδιο, από το 2014. Ότι το τρένο, λόγω κόστους, αλλά και έλλειψης μελετών, θα περάσει επιφανειακά από την Πάτρα και από τον Άγιο Διονύση, μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, θα πάει υπόγεια.

Στη συνάντηση αυτή, αλλά και πρόσφατα σε δηλώσεις του, άλλος υπουργός της κυβέρνησης, μας ανακοίνωσε ότι το τρένο θα περάσει επιφανειακά.

Στα Σεπόλια, επέμεναν κι εκεί ότι θα περάσει επιφανειακά το τρένο, το κατασκεύασαν, οι κάτοικοι όμως αντέδρασαν δυναμικά, προσέφυγαν και στο ΣτΕ και τελικά πέτυχαν να ξαναγίνει το έργο και να περάσει υπόγεια. Στην επιφάνεια δε, έκαναν το αυτονόητο. Αναπλάθουν την περιοχή. Αυτό που γίνεται λοιπόν στα Σεπόλια, θέλουμε κι εμείς στην Πάτρα. Εκτός αν μας θεωρούν… αποπαίδια.

Νομίζουν ότι μπορούν να ασχημονούν πάνω στην τρίτη πόλη της Ελλάδας, χωρίς αντίσταση.

Αυτό που ονειρεύονται, να περάσουν γρήγορα - γρήγορα από την Πάτρα και να τελειώνουνε, δεν θα γίνει. Δεν θα τελειώσουν εύκολα. Θα πάμε όπως τα έχουμε σχεδιάσει και με την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για να επιβάλουμε την δική μας απόφαση και όχι την δική τους, που θέλει να διχοτομήσει την Πάτρα.

Αυτό το θέμα δεν θα λήξει έτσι. Οι κυβερνώντες θα λένε ότι το τρένο θα περάσει επιφανειακά, εμείς λέμε υπόγεια και με ανάπλαση. Έχουμε δυο αντίθετους δρόμους. Ποιος θα νικήσει; Αυτό είναι πλέον θέμα δικό μας.

Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής. Αν το σκεφτόμαστε έτσι, δεν κάνουμε τίποτα. Είναι θέμα ολόκληρης της πόλης. Όπως και ολόκληρη την πόλη αφορά το να γίνει το πάρκο στον Ριγανόκαμπο. Η πόλη μας είναι η αυλή μας και διεκδικούμε τα πάντα γι' αυτή.

Εμποδίσαμε εμείς το τρένο να φτάσει στο λιμάνι; Εμείς φταίμε που από το 2018 έπρεπε να είναι το τρένο στο λιμάνι και σήμερα είναι ακόμα στο Κιάτο;

Τώρα που εμείς αντιστεκόμαστε στα σχέδια τους, που δεν βλέπουμε το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής κοντόθωρα, φταίμε υποτίθεται για την καθυστέρηση του έργου.

Εμείς δεν μπαίνουμε στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μελέτες. Εμάς μας ενδιαφέρει το δίκαιο αίτημα της Πάτρας, που είναι υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Αν νομίζουν με την έπαρσή τους και το τελεσίγραφο «τα πράγματα είναι τελειωμένα πάρτε το απόφαση και άμα θέλετε», ότι θα μας κάμψουν, κάνουν λάθος.

Η δύναμη η δική μας θα τους κατεβάσει από το… καλάμι τους.

Το επόμενο βήμα μας είναι μεγαλύτερη συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου, για να γίνει όλη η πόλη μια γροθιά, για να πετύχουμε το δίκιο μας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρότι δικαιολογήθηκε στη βάση των άμεσων και όχι συνολικών αρμοδιοτήτων που είχε η συγκεκριμένη διεθνής σύνοδος, εντούτοις είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σύνοδο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Μπορεί το 55ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, να έχει ήδη αρχίσει από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όφελος 2,2 ευρώ έως 207 ευρώ θα έχουν οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.   Σ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος, μετέβησαν στο γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σωρευτικές ποινές σοκ επιβλήθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι άτομα που καταδικάστηκαν για μεταφορά μεταναστών με ιστιοφόρο στον Πατραϊκό, το Σεπτέμβριο του 2018.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού, προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα Ι.Χ.Ε. επιβατικό αυτοκίνητο, παρέσυρε, τον πεζό άνδρα, κάτω από συν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπές χθες στις εκλογές για τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Παππάς, από την παράταξη ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ), αντιπρόεδρος ο Στέλιος Τσιβγινίδης από την
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search