ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ προς Πελετίδη «Μην κουράζεστε, διαφέρουμε»

Μας ρώτησε (και) δημόσια ο κ. Πελετίδης για την ψήφο μας στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος. Καταθέτουμε τις απαντήσεις μας, που αναδεικνύουν και τις διαφορές αντίληψης με την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Πατρέων.

Πρώτον: Το ερώτημα από μόνο του αποδεικνύει περίτρανα πως η Δημοτική Αρχή βλέπει παντού κόμματα. Ακόμα και πίσω από τα ψηφοδέλτια της Π.Ε.Δ. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ονοματεπώνυμα αιρετών, προσωπικότητες, βιογραφικά, προτάσεις, εξαγγελίες, άλλα κριτήρια επιλογής –μόνο κόμματα. Για μας πάλι, όχι.

Δεύτερον: Στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ήταν υποψήφιοι τόσο ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης όσο και ο (εν πολλοίς συνοδοιπόρος του) Χρήστος Πατούχας. Στο ερώτημα που μας απευθύνει («Τι ψηφίσατε, κ. Ψωμά;») δεν αναφέρει αυτές τις εναλλακτικές επιλογές που είχαμε στην κάλπη. Γιατί άραγε; Τόσο «μετρημένα» τα έχουν τα κουκιά τους; Τέτοια σιγουριά πως δεν πείθουν κανέναν άλλο πέρα από το μαντρωμένο τους ακροατήριο; Θλιβερό!

Τρίτον: Παραταξιακή πειθαρχία σπάνια θα υπάρξει στο σπιράλ, κ. Δήμαρχε. Ανοικτοί σε όλες τις απόψεις και ελεύθεροι στις επιλογές τους είναι οι άνθρωποι της παράταξής μας. Γι’ αυτό και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν στη συγκεκριμένη διαδικασία αφέθηκαν απόλυτα ελεύθεροι να επιλέξουν μόνοι το ψηφοδέλτιο πίσω απ’ το παραβάν. Με την προσωπική τους κρίση, με τη σπιράλ λογική τους. Διαφέρουμε!

Τέταρτον: Αν η μυστικότητα της ψήφου είναι για τη Λαϊκή Συσπείρωση «σύντομο ανέκδοτο» (δικός τους ο όρος, το ακούσαμε κι αυτό!), στον δικό μας κώδικα αρχών και αξιών είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Δεν θα καταργήσουμε και τις συνταγματικές κατοχυρώσεις. Δημοκρατία, κ. Δήμαρχε –σας λέει κάτι;

Υστερόγραφο: Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να μας καταχωρήσει σε κάποιο κόμμα γίνονται όλο και πιο επίμονές, όλο και πιο μεθοδευμένες. Θα παραμείνουν άκαρπες. Προτείνουμε να μην κουράζονται άδικά. Εμείς, πάντως, δεν θα κουραστούμε να απαντάμε με την αλήθεια μας, πως «πάνω απ’ όλα βάζουμε την Πάτρα και του πατρινούς».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η «Αγια-Σοφιά» αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει την τελική της μορφή, καθώς ξεκινήσε η τοποθέτηση των εξωτερικών κομ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού για 1,5 εκατ. εργαζόμενους τον Ιούνιο - Ποιους αφοράΠερίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα δουν αύξηση τον Ιούνιο στις καθαρές α . . .
LIFE STYLE

Στο Dot βρέθηκε καλεσμένη η Εβελίνα Παπούλια και αναφέρθηκε στον ρόλο της στους «Δύο Ξένους».   «Είχα πάθει ένα σοκ την περίοδο των Δύο Ξένων. Δεν είχα καταλάβει αν ήθελα τόση επ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

​   Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, τον εκσυγχρονισμό της δομής του και των λειτουργιών του είχε θέσει ως προτεραιότητα, από τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογίας ProtATonce που εδρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν   οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδας Πατρών, καθώς αντίκρισαν «σφραγισμένο» το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας. Το μηχάνημα λε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο  κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search