ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ προς Πελετίδη «Μην κουράζεστε, διαφέρουμε»

Μας ρώτησε (και) δημόσια ο κ. Πελετίδης για την ψήφο μας στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος. Καταθέτουμε τις απαντήσεις μας, που αναδεικνύουν και τις διαφορές αντίληψης με την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Πατρέων.

Πρώτον: Το ερώτημα από μόνο του αποδεικνύει περίτρανα πως η Δημοτική Αρχή βλέπει παντού κόμματα. Ακόμα και πίσω από τα ψηφοδέλτια της Π.Ε.Δ. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ονοματεπώνυμα αιρετών, προσωπικότητες, βιογραφικά, προτάσεις, εξαγγελίες, άλλα κριτήρια επιλογής –μόνο κόμματα. Για μας πάλι, όχι.

Δεύτερον: Στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ήταν υποψήφιοι τόσο ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης όσο και ο (εν πολλοίς συνοδοιπόρος του) Χρήστος Πατούχας. Στο ερώτημα που μας απευθύνει («Τι ψηφίσατε, κ. Ψωμά;») δεν αναφέρει αυτές τις εναλλακτικές επιλογές που είχαμε στην κάλπη. Γιατί άραγε; Τόσο «μετρημένα» τα έχουν τα κουκιά τους; Τέτοια σιγουριά πως δεν πείθουν κανέναν άλλο πέρα από το μαντρωμένο τους ακροατήριο; Θλιβερό!

Τρίτον: Παραταξιακή πειθαρχία σπάνια θα υπάρξει στο σπιράλ, κ. Δήμαρχε. Ανοικτοί σε όλες τις απόψεις και ελεύθεροι στις επιλογές τους είναι οι άνθρωποι της παράταξής μας. Γι’ αυτό και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν στη συγκεκριμένη διαδικασία αφέθηκαν απόλυτα ελεύθεροι να επιλέξουν μόνοι το ψηφοδέλτιο πίσω απ’ το παραβάν. Με την προσωπική τους κρίση, με τη σπιράλ λογική τους. Διαφέρουμε!

Τέταρτον: Αν η μυστικότητα της ψήφου είναι για τη Λαϊκή Συσπείρωση «σύντομο ανέκδοτο» (δικός τους ο όρος, το ακούσαμε κι αυτό!), στον δικό μας κώδικα αρχών και αξιών είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Δεν θα καταργήσουμε και τις συνταγματικές κατοχυρώσεις. Δημοκρατία, κ. Δήμαρχε –σας λέει κάτι;

Υστερόγραφο: Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να μας καταχωρήσει σε κάποιο κόμμα γίνονται όλο και πιο επίμονές, όλο και πιο μεθοδευμένες. Θα παραμείνουν άκαρπες. Προτείνουμε να μην κουράζονται άδικά. Εμείς, πάντως, δεν θα κουραστούμε να απαντάμε με την αλήθεια μας, πως «πάνω απ’ όλα βάζουμε την Πάτρα και του πατρινούς».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχαν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη, 1
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τη Ναταλία Κωτσάνη κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάνιες ποικιλίες ελληνι
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search